Filipínska ryža

fedee - bez fotkyfedee, 25. apríla 2012
Filipínska ryža
Foto: fedee

Tento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej nevarila a tak som sa to rozhodla Zobraziť celý popisTento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej nevarila a tak som sa to rozhodla zmeniť .A kôly veľkému úspechu hned 2 krát v jeden deň.

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

100 g
400 g
30 g
1 ks
3 ks
1 cl
1/2 cl
2 cl
180 g
1 ks
2 platky




Postup

  1. 1

    Kokosovú múčku zalejeme asi ¾ vriacej vody a necháme ju v nej 20 minút odstať. Mäso nakrájame na veľké kocky. ½ masla roztopíme na strednom plameni smažíme asi 7 minút mäso .Cesnak a cibuľu nadrobno nakrájame pridáme na panvicu a smažíme asi 2 minutý .Čili zmiešame s korením ,soľou, cukrom ,oreganom a karí a touto zmesou posypeme mäsko .Nastrúhaný kokos scedíme ,odmeriame 3/8 l vody , 1/8 l prilejeme k masku a na miernom plameni varíme 10 minút prikryte pokrievkou .Pridáme ryžu a zvyšnú vodu z kokosu a varíme ďalších 20 – 25 minút . Banán ošúpeme a nakrájame ho na hrubé plátky a osmažíme na zvyšnom masle . Ananás pokrájame na kúsky a zamiešame spolu z banánom do ryže .Dobru chuť 

Diskusia k receptu

ppokia
zaujímaví recept ktovie s kadiaľ pochádza. To mäso je potom štiplavo sladké?
danielas
Myslím,že je toto veľká dobrota :-) Raz to vyskúšam aj ja,ide do KK
ejta
zaujímavá kombinácia....
marienka44
@Fedee ,myslim, ze je chyba v prvom riadku textu. Pises, ze namocime do 3/4 vriacej vody. Asi chýba znacka liter. Alebo 3/4 z celkoveho mnozstva vody? Ale to v rozpise neuvadzas. Treba teda doplnit 3/4 L !!!
Ja mam najradsej ryzu Basmati. Nepotrebuje ziadne pridavky.
kuchticka
@ppokia , no zrejme z Filipin, ved je nazov filipinska ryza.
Marienka, ja tiez pouzivam iba basmati ryzu, Je velmi chutna a vonava.
K receptu iba dodam: zaujimave a tipicke azijjske jedlo. Cinania varia vela s pouzivanim cukru do receptov. Ved i na Slovensku nemusime vsetci stale jest halusky, pagace a rezne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia