Foto: fedee
Tento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej nevarila a tak som sa to rozhodla Zobraziť celý popisTento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej nevarila a tak som sa to rozhodla zmeniť .A kôly veľkému úspechu hned 2 krát v jeden deň.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kokosovú múčku zalejeme asi ¾ vriacej vody a necháme ju v nej 20 minút odstať. Mäso nakrájame na veľké kocky. ½ masla roztopíme na strednom plameni smažíme asi 7 minút mäso .Cesnak a cibuľu nadrobno nakrájame pridáme na panvicu a smažíme asi 2 minutý .Čili zmiešame s korením ,soľou, cukrom ,oreganom a karí a touto zmesou posypeme mäsko .Nastrúhaný kokos scedíme ,odmeriame 3/8 l vody , 1/8 l prilejeme k masku a na miernom plameni varíme 10 minút prikryte pokrievkou .Pridáme ryžu a zvyšnú vodu z kokosu a varíme ďalších 20 – 25 minút . Banán ošúpeme a nakrájame ho na hrubé plátky a osmažíme na zvyšnom masle . Ananás pokrájame na kúsky a zamiešame spolu z banánom do ryže .Dobru chuť
Ja mam najradsej ryzu Basmati. Nepotrebuje ziadne pridavky.
Marienka, ja tiez pouzivam iba basmati ryzu, Je velmi chutna a vonava.
K receptu iba dodam: zaujimave a tipicke azijjske jedlo. Cinania varia vela s pouzivanim cukru do receptov. Ved i na Slovensku nemusime vsetci stale jest halusky, pagace a rezne.