Foto: sorinka33
U babky v skrinke som našla veľa zaujímavých korenín, ktoré ma - spolu s indickou kuchárskou knižkou - inšpirovali k vyskúšaniu niečoho takého. Nie Zobraziť celý popisU babky v skrinke som našla veľa zaujímavých korenín, ktoré ma - spolu s indickou kuchárskou knižkou - inšpirovali k vyskúšaniu niečoho takého. Nie je to z tej knihy, je to improvizovaný recept. Dúfam, že bude chutiť :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme, nakrájame na drobné rezančeky, polejeme trochou sójovej omáčky, worcesterskej omáčky, posypeme zázvorom, cesnakom a kmínom. Všetko to premiešame, dáme na noc odležať (alebo dáme odležať aspoň na čas, kým sa urobí ryža).
- 2
Ryžu Basmati (asi tak do 3/4 jedného hrnčeka - pre 2 osoby) prepláchneme studenou vodou, dáme do vriacej vody, ktorú spolu s ryžou privedieme znova do varu. Potom stiahneme plameň a varíme ešte 10-12 min. Prebytočnú vodu potom zlejeme a ryžu ešte prepláchneme. Môžeme ju ešte osoliť alebo okoreniť podľa chuti.
- 3
Odležané mäso urobíme na oleji na panvici – ako klasické kuracie mäso.
- 4
Podľa chuti môžeme pridať ešte nejakú zeleninu (cuketu alebo niečo také).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu