Indické kuracie stehná

sorinka33 - fotkasorinka33, 3. februára 2012
Indické kuracie stehná
Foto: sorinka33

U babky v skrinke som našla veľa zaujímavých korenín, ktoré ma - spolu s indickou kuchárskou knižkou - inšpirovali k vyskúšaniu niečoho takého. Nie Zobraziť celý popisU babky v skrinke som našla veľa zaujímavých korenín, ktoré ma - spolu s indickou kuchárskou knižkou - inšpirovali k vyskúšaniu niečoho takého. Nie je to z tej knihy, je to improvizovaný recept. Dúfam, že bude chutiť :)

2
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ČL
2 ČL sušený
6 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, nakrájame na drobné rezančeky, polejeme trochou sójovej omáčky, worcesterskej omáčky, posypeme zázvorom, cesnakom a kmínom. Všetko to premiešame, dáme na noc odležať (alebo dáme odležať aspoň na čas, kým sa urobí ryža).

  2. 2

    Ryžu Basmati (asi tak do 3/4 jedného hrnčeka - pre 2 osoby) prepláchneme studenou vodou, dáme do vriacej vody, ktorú spolu s ryžou privedieme znova do varu. Potom stiahneme plameň a varíme ešte 10-12 min. Prebytočnú vodu potom zlejeme a ryžu ešte prepláchneme. Môžeme ju ešte osoliť alebo okoreniť podľa chuti.

  3. 3

    Odležané mäso urobíme na oleji na panvici – ako klasické kuracie mäso.

  4. 4

    Podľa chuti môžeme pridať ešte nejakú zeleninu (cuketu alebo niečo také).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia