Falošná pasta Tahini

evita216 - bez fotkyevita216, 24. marca 2012

Nakolko na Slovensku je tazke zohnat pastu Tahini a je dolezitou zlozkou humusu ktory nabera na popularite rozhodla som sa ze pomozem tym co Zobraziť celý popisNakolko na Slovensku je tazke zohnat pastu Tahini a je dolezitou zlozkou humusu ktory nabera na popularite rozhodla som sa ze pomozem tym co tuto lahodku miluju.

15 minút
príprava
5-10 minút
na 175 °C

Suroviny

5 salok
1 salka




Postup

  1. 1

    Predhrejeme si trubu na 175 stupnov celzia a opekame si semiacka na suchom plechu asi 5-10 min ale nesmu zhnednut. Vyberieme a nechame uplne vychladnut asi 20 min.

  2. 2

    Semiacka a olej dame do mixera a na najvyssich obratkach mixujeme asi 2 min, pokial je masa husta prilievame olej pokial dosiahneme zelany efekt ( ja pouzivam ako priklad hustotu cesnakovej pasty).

  3. 3

    Takto pripravenu pastu pouzivame pri priprave humusu.

Diskusia k receptu

alena45
keď som robila prvýkrát hummus, tak som nemala tahini, urobila som si tiež semiačka, ale na panvici, nasucho opražila, sú veru oveľa výraznejšie ako tahini pasta.
alicia
ja som nepouzitu pastu dala do zatvaracieho pohara a do chladnicky. kym som spotrebovala celu davku bol skoro rok a bolo vsetko ok




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia