Veľmi chutná a hlavne výdatná polievka s vôňou cesnaku a koriadrovej vňate, typická pre juh stredného Portugalska. Vždy, keď ju varím, spomeniem si na Zobraziť celý popisVeľmi chutná a hlavne výdatná polievka s vôňou cesnaku a koriadrovej vňate, typická pre juh stredného Portugalska. Vždy, keď ju varím, spomeniem si na prekrásne portugalské mesto Evora, kde som ju ochutnal prvýkrát.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najskôr si pripravíme vývar (hovadzí, slepačí alebo zeleninový) podľa vlastnej chuti a zvyku, ak nemáme čerstvý, môžeme použiť aj bujón v kocke. Ja som pripravil vývar z perličky a koreňovej zeleniny.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Vajcia uvaríme natvrdo a pokrájame na štvrtiny. Krajce chleba rozkrojíme po dĺžke na dlhšie užšie kúsky
                                                     - 
                                                    3
                                                    
V mažiari
                                                     - 
                                                    4
                                                    
rozotrieme cesnak spolu s koriandrovou vňaťou a soľou (najlepšia je hrubozrnná morská),
                                                     - 
                                                    5
                                                    
pridáme olivový olej a dobre premiešame.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Do polievkovej misy dáme horúci precedený číry vývar,
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Do tanierov uložíme chlieb a varené vajcia.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
a hneď pridáme koriandrovo cesnakovú zmes s olejom.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Ešte horúcu polievku
                                                     - 
                                                    10
                                                    
servírujeme do
                                                     - 
                                                    11
                                                    
pripravených tanierov.
                                                     - 
                                                    12
                                                    
Koriandrová vňať sa dá vypestovať aj doma v črepníku, nie je to však trvalka a preto ju treba včas odstrihnúť a použiť,
                                                     - 
                                                    13
                                                    
inak zakrátko vybehne do kvetu alebo uschne. Dá sa uchovávať aj v mrazničke.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Tvoje kompozicie zo surovin, ale aj samotne servirovanie jedal je velmi esteticke a zasluzi si uznanie. Tesim sa na dalsie recepty od Teba