Zelena fazuľka na čili-sójovej omáčke

marttina - fotkamarttina, 18. apríla 2012
Zelena fazuľka na čili-sójovej omáčke
Foto: marttina

Tento recept patri k jednoduchsim, rychlym na pripavu a velmi chutnym. Je vyborny aj ako predjedlo, ako samotna porcia alebo priloha k jedlu. Inspirovana Zobraziť celý popisTento recept patri k jednoduchsim, rychlym na pripavu a velmi chutnym. Je vyborny aj ako predjedlo, ako samotna porcia alebo priloha k jedlu. Inspirovana cinskou kuchynou.

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 gram
 lahka
za hrst
2 strúčik - strúčik
za hrst
2 lyzice




Postup

  1. 1

    Na rozohriatom oleji oprazime zelenu fazulku do chrumkava.

  2. 2

    Pridame sojovu omacku lahku, podla mnozstva fazuliek tak, aby sa v nej vsetky omocili - cca 4 polievkove lyzice. Pridame polovicne mnozstvo tmavej sojovej omacky, pridame pretlaceny cesnak, hodime za hrst chilli susenych lupienkov a povarime 3-5 minut podla potreby.

  3. 3

    Posypeme sezamovymi semiackami a servirujeme.

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Pre mňa si trafila do čierneho. Zelená fazuľka a čili to je ono. Ale kúsok dusenej hovädzinky by neuškodil, čo povieš?
nonna
Milujem zelenú fazuľku, všetky jej sorty a ďalekovýchodnú kuchyňu mám rada tiež. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko. Posielam zubaté slniečko zo Slovenska do Londýna!
marttina
@rybarkuchar da sa to pripravit s hocicim, aj s masom to je ono. Ja som dala nenarocnejsiu, lahku verziu. Podla chuti kazdeho. Som rada ze som trafila.

@nonna Dakujem, teraz ho ozaj treba, kedze tu leje ako z konve posledne dni. A tesi ma, ze sa recept zapacil, treba uz len vyskusat. Dobru chut!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia