Foto: andys
Niečo zelené a menej tradičné na zelený štvrtok :)
príprava
Postup
-
1
Avokádo rozkrojíme na polovicu, vylúpneme kôstku a lyžicou vydlabeme dužinu. Spolu s cesnakom a citrónovou šťavou rozmixujeme v mixéri.
-
2
Rozmixovanú masu vyklopíme do misky, osolíme, okoreníme (čierne korenie môžeme nahradiť čili papričkou, ale keďže naše guacamole je aj pre deti, ja som ho nepoužila) a premiešame.
-
3
Paradajku prelejeme horúcou vodou, ošúpeme a odstránime jadierka. Paradajku aj menšiu červenú cibuľu nakrájame na drobno a vmiešame do avokádovej masy.
-
4
Celú nátierku môžeme zjemniť 2 lyžicami kyslej smotany, nie je to však podmienkou. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou ako nátierku s tmavým pečivom, alebo smotanový variant ako dip ku grilovaným mäsám.
Diskusia k receptu