Cuketovo-špenátový prívarok s opečenými šampiňónmi
Na oleji si opražíme nakrájaný pór.
Prívarok z bielej dyne - tekvice
V našom nárečí je „bila dyňa“ názov pre bielu tekvicu.
Zapekaná brokolica
Zapekané jedlá sú rýchle na prípravu a keď je v nich brokolica, niet čo pokaziť.
Bulharská studená polievka tarator
Je to veľmi dobré osvieženie v týchto horúcich dňoch. Ja ju takto robím a chutí nám...
Studená polievka gazpacho
Perfektné letné osvieženie v podobe sýtej zeleninovej polievky nám počas horúcich letných dní najlepšie ulahodí. Naša...
Tvarohové knedličky so strúhankou
Práve teraz je ten najlepší čas na vychutnávanie sladkých obedov u mamky či babičky a preto pre...
Výborná zelená fazuľka s paradajkami
Veľmi jednoduché, rýchle a fantasticky chutné zeleninové jedlo z tureckej kuchyne. Teraz v čase čerstvej...
Pizza rezne z rúry
Kuracie prsia umyjeme, necháme odkvapkať a každé na 5 miestach nakrojíme. Osolíme, okoreníme a...
Zapekaná cuketa s Nivou
Jednoduché a rýchle jedlo s minimum surovín. Napriek tomu chutné.
Tekvicový guláš
Trocha neobvyklé tekvicové jedlo, ale dobré. Celkový výsledok do značnej miery závisí od klobásy, ...
Neodolateľná mini pizza
Piatkový večer, pivko, terasa, pizza :) Dnes Vám ukážem recept na pizzu z jednoduchého...
„Bryndzáky“ trochu inak
„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s...
Zeleninové placky
Cuketo nastrúhame nahrubo, osolíme a necháme 10-15 minút odstáť, aby pustila vodu. Rovnako postupujeme...
Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale
Výborný vyprážaný patizón v chrumkavej, ochutenej strúhanke. Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok veľmi...
Cuketové placky s jogurtovým dipom
Cuketové placky, ktorým skrátka neodoláte. Chrumkavé a jednoduché na prípravu.
Najlepšia tenká pizza
Veľmi dlho som hľadala recept na pizzu, až som našla a upravila do dokonalosti.
Marinované kuracie špízy
Na grilovačku určite patria pestré mäsovo-zeleninové špeciality. Celkom jednoducho a z dostupných surovín si s nami...
Rybacie filé so strukovinami
Ryby sa na našom stole objavujú stále v menšom množstve, čo je škoda. Skúsme rozšíriť...
Tsukemen
Je to taký obrátený ramen. Rezance nie sú v polievke, ale máčajú sa v hustejšej a chuťovo výraznej omáčke...
Letná bezlepková grilovačka
Ku každej letnej sezóne bezpochyby patrí poriadna grilovačka. My vám dnes ponúkame tú bezlepkovú....
Baklažánový pekáč s tarhoňou
Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma....
Biela fazuľa na kyslo
Kúpil som na farmárskych trhoch parádnu veľkú fazuľu, viac druhov. Tak som z bielej urobil tento prívarok, na kyslo....
Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane
V tomto recepte je použitý filet z amura, rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba...
Domáci hovädzí kebab
Výborný a veľmi jednoduchý kebab, ktorý si viete pripraviť aj vy doma. Je super mať ho v mrazničke a upiecť z neho vždy, keď máte na kebab chuť....
Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní
Záleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“!...
Vegetariánsky paradajkový burger
Pre tých, ktorí chcú vyskúšať netradičný, no predovšetkým zdravý recept - tento burger je zložený...
Kurací vrkoč s majoránovou omáčkou
Aj malá zmena v príprave kuracieho mäsa urobí zázrak. Čo tak skúsiť niečo neobvyklé, napríklad...
Grilované kuracie špízy s novými zemiakmi
Aj najmenší si s dospelými radi užijú záhradnú párty, tieto špízy budú chutiť aj im....