Zapekaný patizón Oravienka
Tento patizón s hlivou a ďalšou zeleninou som "vykoumala" priamo v Zázrivej, nádhernom našom oravskom sídle...
Fašírka z bravčového mäsa, zemiaková kaša a paradajková omáčka
Moje najobľúbenejšie jedlo z detstva... považovala som to za sviatok, keď nám maminka uvarila toto fajné...
Pečený zubáč so zeleninou
Filety zo zubáča osolíme a okoreníme zmesou korenia na ryby. Na kus alobalovej fólie vo veľkosti...
Boršč v keli
Nedávno uverejnila @rennatte recept na Boršč po slovensky. Včera ma naň pochytila ohromná chuť, lenže...
Quinoa fašírka so špenátom
Tento recept som videl v jednej knizke, quinoa recipes, uz davnejsie a teraz ma napadlo...
Moja omáčka na cestoviny
Túto omáčku robím už niekoľko rokov a vznikla spojením , , z každého rožku trošku"
Strapačky s domácou kyslou kapustou a škvarkovými mrvencami
Na tieto strapačky s kapustou a mrvencami zo škvariek čakám vždy . Nie vždy mi zostanú mrvence...
Hovädzie na burgundský spôsob (Bourguignon)
Vynikajúca francúzska klasika. Mäkučké mäso, tymián a víno vytvárajú jedinečné chuť. Aj ja, ...
Rajčinová špaldová tarhoňa so šampiňónmi a syrom
Dnes som pripravila toto jednoduché rýchle jedlo a veľmi mi chutilo, tak sa s vami podelím...
Oščadnicke dedkove kozičky
Oblubená a rýchla večera ked sa dedko a babka vratily z prevracania sena. Krasne detstvo.
Tekvicovo-gaštanová polievka
Je sezóna tekvičiek, ktoré neodmysliteľne patria k jeseni a pre mňa sa tak isto neodmysliteľne s...
Cestovinové rizoto s skaramelizovanou cibuľou a plesňovým syrom
Originál tohoto receptíka mám z jednej kuchárskej knižky s názvom "Těstoviny" a je to jeden z našich...
Zapečené plnené prsia Bianco Carezza
Nechcela som už vyprážať, ale spraviť niečo lahšie a možno aj chutnejšie... :)
Plnené zemiakové rolky
Uvaríme si zemiaky. Vychladnuté ich nastrúhame na jemno, pridáme žĺtok, múku, soľ... vypracujeme...
Štefanoff s fazuľou
Jedná so o mnou vylepšený , dosiaľ nikde nepublikovaný , Stroganoff . Pridaním fazule...
Gundel palacinky
Z vajec, mlieka, múky a oleja pripravíme palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.
Debrecínska bravčová kotleta
Bravčové karé jemne naklepeme na oboch stranách, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Počas...
Netradičný zemiakový guláš
Netradičný zemiakový guláš akoby čínsky MŇANG-MŇING-ŤUŤUNG len zo zeleniny varenej v silnejšom čínskom čaji so zelinkami, ...
Rezeň - Stanica Prešov
Vyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho...
Maďarská plnená kapusta s údeninou
Bravčové plece a údené bravčové koleno spolu zomelieme. Do pripravenej zmesi pridáme očistenú rozmixovanú cibuľu a cesnak....
Hubový guláš
Hubový guláš pripravíme z čerstvých dubákov, hlivy ustricovej a šampiňónov. Huby zbavíme nečistoty a nakrájame...
Perkelt zo sumca
Filety zo sumca nakrájame na väčšie kocky, aby sa počas prípravy nerozpadávali, osolíme, okoreníme...
Kuracie na spôsob sviečkovej s domácim knedlíkom
Výborný receptík, aj keď tam nie je hovädzie mäso. Časovo a cenovo vždy u mňa...
Stroganov z bravčového mäsa
Naše obľúbené jedlo, ktoré sme teraz pre zmenu urobili z domáceho bravčového mäsa.
Odľahčovacia polievka
Raz v živote, pred 21 rokmi som držala riadnu poctivo aj dodržanú diétu. Podľa Ursule Summovej....
Pečená kačka podľa babičky Bernušky
Je to rodinný sposob prípravy, ktorý sa už asi 100 rokov dedí z matky na...
Sicílske špagety
okruhlu formu potrieme olejom, pokryjeme papierom na pečenie a zas potrieme olejom. baklažany pokrajame na platky a...