Bravčové mäso
Bravčové mäso

Špagetová tekvica s bravčovým mäsom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 12:16
Špagetová tekvica s bravčovým mäsom (fotorecept)
Foto: tejaja

Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál. Je veľmi vhodná pre bezlepkárov, pretože vyzerá ako cestovinové Zobraziť celý popisŠpagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál. Je veľmi vhodná pre bezlepkárov, pretože vyzerá ako cestovinové špagety. Zelenina nahradí múku.

4
porcie
30 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
500 g
1 ks
2 PL
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v tlakovom hrnci varím cca 25-30 minút od syčania ventilu, podľa veľkosti, vypnem a nechám vychladnúť). Uvarenú tekvicu rozrežeme po dĺžke na polovice, vyberieme semienka a vidličkou dužinu „vyšpagetujeme“ - vidličkou ťaháme zhora až nadol tekvice, dostaneme pekné špagety. 600 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej tekvice, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo. V chladničke vydrží cca 3-4 dni.

    Špagetová tekvica s bravčovým mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa varí tekvica, rozohrejeme olej a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu. Pridáme na rezance nakrájané mäso a orestujeme.

    Špagetová tekvica s bravčovým mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme pyré, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a mäso dusíme domäkka.

    Špagetová tekvica s bravčovým mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyšpagetovanú tekvicu rozdelíme na taniere, prelejeme mäsovou omáčkou a posypeme sekanou bazalkou. Ihneď podávame.

    Špagetová tekvica s bravčovým mäsom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia