Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Milovníci špenátu a karí, v tomto recepte si prídete na svoje! Krémové
špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Milovníci špenátu a karí, v tomto recepte si prídete na svoje! Krémové
špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou krásne zahreje a ulahodí svojou výraznou chuťou. Naviac je jeho príprava úplne
jednoduchá a rýchla. Ideálny recept s ryžou SOS Jasmine.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
200-300 ml (plnotučné) |
|
150 ml |
|
100 g rozmrazený |
|
300 g |
|
2 strúčiky |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ks |
|
1 PL |
|
100 g |
|
250 ml |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
- 2
Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 10-12 minút.
- 3
V druhom hrnci zalejeme šošovicu 150 ml vody a 200 ml kokosového mlieka.
- 4
Šošovicu osolíme, pridáme koreniny, prelisované strúčiky cesnaku a varíme ju prikrytú približne 10 minút.
- 5
Potom k šošovici pridáme nakrájanú alebo nastrúhanú mrkvu, rozmrazené listy špenátu a ak treba, pridáme ešte viac kokosového mlieka. Varíme prikryté ešte 10 minút.
- 6
Na záver do šošovicového karí vmiešame aj citrónovú šťavu a med a ešte minútu varíme.
- 7
Karí podávame spolu s uvarenou jazmínovou ryžou.
Tiež Šošovicové karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu