Ryžový nákyp s broskyňami
cukrárka, 8. novembra 2024

Foto: Lidl
porcií
príprava
na 180/200 °C
Postup
-
1
Umytú ryžu uvaríme v mlieku. Počas varenia miešame, aby sa nepripaľovala.
- 2
Zmäknuté maslo a med vyšľaháme dopenista. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky, nastrúhanú kôru z citróna a nakoniec aj vychladnutú ryžu. Z 2 bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho zapracujeme do ryžovej zmesi.
- 3
Polovicu zmesi navrstvíme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy. Na ňu uložíme scedené broskyne (šťavu si odložíme na neskôr) a prikryjeme druhou polovicou ryže. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
- 4
Medzitým zvyšné 3 bielky spolu s cukrom miešame metličkou nad vodným kúpeľom, kým sa cukor rozpustí. Potom vyšľaháme na vysokých otáčkach tuhý lesklý sneh. Na upečený nákyp ozdobne navrstvíme sneh, vložíme naspäť do rúry a pečieme ešte 10 minút pri 200 °C.
- 5
Ryžový nákyp podávame preliaty šťavou z kompótu.
Tiež ryžový nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu