Fazuľovo-kelová polievka
Do veľkého hrnca na strednom ohni pridáme do oleja očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a...
Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice
Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...
Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...
Fit penne so špenátom a s treskou
Chcela som vyskúšať aj iné varianty cestovín ako klasické pšeničné, tak som kúpila penne z červenej...
Jedlá koralová čipka
Dnes nepridávam tradičný recept, ale recept na efektnú jedlú dekoráciu....
Jedlá hlina - originálna dekorácia
Tento recept je ideálny, ak chcete ozvláštniť alebo dozdobiť vaše dezerty, krémiky, torty a...
Medová marináda na kuracie mäso
Všetky suroviny na marinádu spolu dobre premiešame. Mäso vložíme do marinády a necháme postáť.
Chai latte s vôňou orientu
Vonku je stále mrzko (škaredo), prichádza obdobie vetra a tak som sa rozhodla zahriať sa trošku zvnútra....
Aromatická tekvicovo-kokosová polievka
Skvelá obmena za tradičnú tekvicovú polievku, ešte k tomu vegánska.
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Viete ako chutne pripraviť „Mateja“? Ak nie, určite si pozrite toto video.
Škvarkové pagáčiky č.2
Študovaním a porovnávaním rôznych receptov na škvarkové pagáče som zistila jedno nepísané pravidlo, a síce, ...
Letné smoothie
Všetky ingrediencie ošúpeme, dáme do mixéra spolu s vanilkovým cukrom a rozmixujeme.
Pudingové koláče s chrumkavým cukrovým povrchom
Ďalšie výborné koláče, ktoré si istotne obľúbite. Sú celkovo fantastické, ale najlepší je na...
Chilli con carne po mojom
Využila som "pomôcku", ktorú mám kúpenú v Nemecku a končila jej doba trvanlivosti, na prípravu...
Nátierka z bravčového bôčika alebo škvariek
Priatelia odpisujem starý recept, ktorý som našiel po starom otcovi - všetko pomlieť, osoliť a...
Bezlepkové plnené listy
Pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme 10 minút vzísť.
Slivkový pšenovník s jogurtovo-makovou omáčkou
Pšeno prepláchneme niekoľkokrát horúcou vodou, aby sme ho zbavili horkosti. Potom ho zalejeme mliekom so štipkou...
Dusená ryža
Dusená ryža je veľmi obľúbená potravina. Dokumentujeme postup prípravy podľa knihy: Technológie pre 1. ročník...
Domáca škvarená masť a škvarky
Bravčová masť bola už dávno "rehabilitovaná" a dokonca je vhodnejšia na vyprážanie ako rastlinné oleje. Kvalita...
Syrovo–slaninový koláč s cibuľou
Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so...