Mascarpone zákusok
Mascarpone zákusok

Zákusok Red Velvet

Kvetoslava Sláviková
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 16. februára 2022
Zákusok Red Velvet
Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
80 g
5 g
15 g
75 g
15 g
5 g
35 g
30 g
 (alebo cviklový prášok)
Krém:
250 g
250 g (35 %)
50 g




Postup

  1. 1

    V miske nad parou ručne vyšľaháme vajcia, cukor, vanilkový extrakt a med. Keď sa cukor dokonale rozpustí a vaječný krém zhustne, odložíme.

  2. 2

    Do hrnca s horúcou vodou, nad ktorým sme šľahali krém, vložíme v dvoch pohároch mlieko a maslo, aby sa zohriali. Potom teplé mlieko a roztopené maslo zmiešame a pridáme potravinársku farbu alebo cviklový prášok.

  3. 3

    Do vaječného krému primiešame zafarbenú mliekovo–maslovú zmes a nakoniec vmiešame múky a kakao. Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 170 stupňoch asi 20 minút, resp. kým nie je korpus upečený, čo zistíme špajdľou.

  4. 4

    Z mascarpone, cukru a zo smotany vyšľaháme krém. Z upečeného vychladnutého korpusu povykrajujeme kolieska, ktoré spojíme krémom a ukladáme na seba, počet poschodí je ľubovoľný.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia