Zákusok Red Velvet
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 16. februára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
na 170 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
80 g |
|
5 g |
|
15 g |
|
75 g |
|
15 g |
|
5 g |
|
35 g |
|
30 g |
|
(alebo cviklový prášok) |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g (35 %) |
|
50 g |
|
Postup
-
1
V miske nad parou ručne vyšľaháme vajcia, cukor, vanilkový extrakt a med. Keď sa cukor dokonale rozpustí a vaječný krém zhustne, odložíme.
- 2
Do hrnca s horúcou vodou, nad ktorým sme šľahali krém, vložíme v dvoch pohároch mlieko a maslo, aby sa zohriali. Potom teplé mlieko a roztopené maslo zmiešame a pridáme potravinársku farbu alebo cviklový prášok.
- 3
Do vaječného krému primiešame zafarbenú mliekovo–maslovú zmes a nakoniec vmiešame múky a kakao. Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 170 stupňoch asi 20 minút, resp. kým nie je korpus upečený, čo zistíme špajdľou.
- 4
Z mascarpone, cukru a zo smotany vyšľaháme krém. Z upečeného vychladnutého korpusu povykrajujeme kolieska, ktoré spojíme krémom a ukladáme na seba, počet poschodí je ľubovoľný.
Tiež mascarpone zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu