Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Tantuni (Domáci dürüm) videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 13. februára 2022

Fantastická kombinácia mletého mäsa a šalátu v chlebovej placke ? Skvelé turecké jedlo, ktoré si za pár minút viete pripraviť aj doma!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/02/tantunifantasticky-domaci-durum.html?m=1

Tantuni (Domáci dürüm) (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg mleté
3,5 dl
3 ks
2 ks
1 zväzok
1 dl
2 PL
3 KL
podľa potreby
 (alebo tortilly)




Postup

  1. 1

    Mleté mäso dáme bez oleja do panvice a necháme ho za občasného miešania dusiť, aby si pustilo vlastnú šťavu. Keď si pustilo šťavu, tak ju necháme celkom vyvariť.

  2. 2

    Zatiaľ si nakrájame na menšie kocky paradajky, cibuľu na tenké mesiačiky, alebo tenké štvrťky? Vňať tiež pokrájame a takto pokrájanú zeleninu necháme zatiaľ len bokom.

  3. 3

    Keď šťava z mäsa vyvrela, pridáme papriku, soľ a olej. Následne celé zalejeme vodou a necháme pomalšie bublať 15 minút.

  4. 4

    Zatiaľ kým sa mäso varí si dokončíme šalát a pripravíme arabský tenučký chlieb. Kľudne môžete aj tortillu, ale mne osobne tortilla nie veľmi chutí, ja mám radšej ten arabský chlieb.

  5. 5

    Po 15 minútach položíme chlieb do panvice na bublajúce mäso a necháme ho tam, kým sa dobre neohreje a nezmäkne. Vyberieme ho, otočíme a naplníme pozdĺž mletým mäsom. Vedľa mäsa dáme náš šalát a aj na kocky nakrájané paradajky. Nakoniec už len skrútime.

    Tantuni (Domáci dürüm) (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tantuni je naozaj výborné a veľmi jednoduché jedlo. Chutí fantasticky, a to práve vďaka tej kombinácii mäsa a toho konkrétneho šalátu. Nebojte sa toho šalátu s petržlenovou vňaťou, v tomto jedle to dá celkom inú, úžasnú chuť. Podľa chuti môžete k Tantuni podávať aj Ayran. Prajem dobrú chuť!

    Tantuni (Domáci dürüm) (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

bugout
Jediný rozdiel čo som si všimol je, že ja mäso aj opekám. Takže to mám trochu zložitejšie. Robil som už aj tak, že keď sa odparí voda podlejem to mierne olejom a nechám aj, opiecť... A áno je to jednoduché a skvelé. A drobná zaujímavosť; špecifikum by malo byť, že mäso sa opeká na oleji z bavlnovníka teda v prostredí pouličných stánkov ako doma neviem. Tiež neviem či všade alebo len v konkrétnej lokalite Turecka. Ale väčšina receptov čo som videl spomínala práva tento olej, je to prvý a posledný krát čo som o tom oleji počul 😂
bugout
@kucharka (13.2.2022 16:00)
Poviem na rovinu, že video som nepozeral a v texte som to nepostrehol... Ja keď dávam chleba na panvicu je tam len mäso opekajuce sa s olejom, podlejem cca 1pl vody a zakryjem chlebom. Ono tých receptov je naozaj veľa a keď som sem pridával ja tak som ich prešiel veľa. Vychádzal som z receptu kde je mäso pripravené zvlášť a vždy sa na panvici robí konkrétna porcia. Tým, že tu je mäsa veľa, musí byť viac vody inak by to mohlo zhorieť, teda aspoň si myslím. Nám doma chuti to mäso keď je chrumkavé a pri takomto množstve by to asi nešlo naraz.
cesminaz
@bugout (13.2.2022 16:41)

Ja chrumkavé mäso nerobím. Tá šťava tam je preto, lebo ked dáš nato tú tortillu alebo chleba, tak sa tou šťavou a parou tá tortila trošičku nasiakne a zmäkne🙂 Mäso je úžasne chutné takto ako je šťavnaté. Do chrumkava upečené má zasa inú chuť. Skús raz aj takto, aspoň budeš vedieť porovnať👍Čo sa týka toho bavlneného oleja máš pravdu, v turecku ho na Tantuni používajú, ale hádam ani to nie celkom všade. Jasné, že s tým to má ešte inakšiu chuť, ale tu asi bavlnený olej tak lahko človek nezoženie🙂 Priznám sa, že som ho ani v tureckom obchode ešte nehladala, ale nabudúce kuknem👍 Vdaka za komenty.
2x haji a bugout
bugout
@cesminaz (13.2.2022 22:31) určite vyskúšam. Vo väčšina receptov tvrdili, že to má byť chrumkavé tak som sa tak aj snažil. Keby som poznal tvoj recept asi by som z pohodlnosti neopekal. 😂 A áno je pravda, že je to úžasná chuť keď je to naozaj chrumkavo opečené. Určte však skúsim aj takto. Toto je taký predstupeň toho opečenia takže opiecť sa to dá vždy. 😂😂 Mám taký pocit, že ešte tento týždeň bude večera urobím viac a raz takto a na druhy deň opečiem 👍👍👍. Prosím ťa tie tvoje chlebové placky? Máš tu, alebo na blogu recept?
jeery
Ahoj. Vyzerá to veľmi dobre a podľa postupu to aj bude chutné. Dávno som niečo také nejedol. Isto tento recept vyskúšam. V Holandsku som na tom fičel 10 rokov. Minimálne každý víkend Kapsalon a lebo durum. Pridávam do KK.
bugout
Takže dnes som urobil tantuni podľa @cesminaz a nie podľa mňa. Zistil som tri veci
1. Aj šťavnaté a nechrumkavé je to úžasné jedlo
2. Som debil, lebo som kúpil namiesto petržlenovej vňate koriander 😂😂 @mijaita , ešteže si nebola u nás na večeri.
3. Aj s koriandrom je to výborné jedlo.


cesminaz
@bugout (16.2.2022 19:23)

🙂 no vidíš, som rada že chutilo. Koriander neznášam, chutí ako mydlo😅 Inak chlebové placky čo si sa pýtal mám aj tu aj na blogu🙂 Ale na Tantuni je najlepšie to, že použiješ kúpené arabské ploché chleby, ako mám napríklad vo videu, alebo môžeš aj Tortillu. Zato je vlastne Tantuni rýchle a jednoduché jedlo, lebo musíš urobiť len mäso👍 Ale pravdaže ak si niekto chce upiecť sám doma aj tie placky/Tortillu, tak prosím🙂 Vdaka pekne za tvoju odozvu a pekný večer prajem.
1x bugout
cesminaz
@jeery (16.2.2022 15:39)

Pekne zdravím🙂 Budem rada ak vyskúšate, verím že neolutujete👍
bugout
@cesminaz (16.2.2022 19:38) chleba arabský som dnes kúpil, bol som v obľúbených orient potravinách... A ako hovoríš je to rozhodne lepšie ako v tortile. Ten recept som chcel pre prípad, že by som nešiel kupovať.... Vidím, že s @mijaita zdieľaš zášť ku koriandru. To ja koriander zbožňujem 😂 Pekný večer prajem.
1x zahra
zahra
@bugout (16.2.2022 19:51)

Ja tiez koriander zboznujem, ale v rodine je to pol na pol.:)))
1x bugout




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia