Krkovice ze sklenice fotorecept
Foto: kimlo
Tak znie pôvodný recept od kamaráta Brepty. Ide o pomaly konfitované ochutené mäso s cibuľou a cesnakom. Pochúťka na
studeno, natretá na chlieb. Zobraziť celý popisTak znie pôvodný recept od kamaráta Brepty. Ide o pomaly konfitované ochutené mäso s cibuľou a cesnakom. Pochúťka na
studeno, natretá na chlieb. Môže sa robiť v pekáči, ja som v záverečnej fáze použil pomalý hrniec.
Zdroj: internet
Postup
-
1
Krkovička by nemala byť úplne chudá, lepšie je trocha prerastená, sadlo mäso aj ochutí. Masť je najlepšie použiť domácu vytopenú. Soľ odvážime podľa množstva mäsa - 20 g soli na 1 kg mäsa.
-
2
Mäso narežeme na hrubšie plátky a potom na väčsie kúsky asi na 3x3 cm. Korenie a horčičné semienka rozdrvíme alebo pomelieme.
-
3
Koreninovou zmesou obalíme kúsky mäsa, dobre premiešame, a odložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
-
4
V pekáči rozpustíme časť masti a mäso v nej pozvoľna opečieme do zlatista. Potom osolíme a zamiešame.
-
5
Pridáme toľko masti, aby bolo mäso ponorené a na miernom plameni pomaly konfitujeme 3 hodiny. Ja som to preložil do pomalého hrnca a nastavil na 4 hodiny na úrovni LOW.
-
6
Po 3 hodinách pridáme cibuľu nakrájanú na hrubšie a cesnak nasekaný na drobno. Premiešame a konfitujeme ďalšiu hodinu. Mäso sa nesmie smažiť, len pobublávať.
-
7
Na záver skúsime či je mäso mäkké, väčšie kúsky rozpárame vidličkou, pridáme majoránku a zamiešame.
-
8
Zmes dáme do pohárov, necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky.
-
9
Podávame na čerstvom chlebe, s uhorkou alebo obľúbenou prílohou.
Dobrota je to nebeská, ale figura je po ní nehezká, protože odolat se nedá. Jen se mi zdá, že z receptu vypadl drcený kmín (rasca)
S tou figurou nesuhlasim, napr. dnes som otvorila pastetu, kde bola na vrchu vrstva masti a tu musim vzdy zjest ja, lebo muz to nechce a s figurou problem nemam. Zalezi kolko chleba k tomu zjes.
Dík za odpoveď
Áno, po opečení z panvice som to dal do PH na 4 hodiny.
Neskoro, zjedené 😊
Tak veru, dobré pohostenie aj pre nenáročnú návštevu..
Sterilizovať som neskúšal, ale v chladničke to vydrží aspoň 10 dní. Masť to konzervuje pokiaľ sa to nenačne.
Aj ja také ľúbim, oplatí sa raz za čas spraviť 😊
Ďakujem. Skúsim
Vyskúšaj, určite neobanuješ. Ja som zobral jeden pohár kolegom do práce, len sa po ňom zaprášilo.
Ďakujem za komentár a foto, som rád že chutilo, ja sa po sviatkoch chystám na ďalšiu várku, v chladničke vydrží dlho a je dobré mať po ruke nejakú pochúťku.
...ja ďakujem za recept....robila som to už aj druhýkrát a znovu sa chystám robiť koncom augusta. Ideme na chatu, tak bude o raňajky postarané :)
Teší ma že ste si túto dobrotu obľúbili.. :-)