Kokosová torta
Kokosová torta

Raffaello torta videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 13. februára 2022
12-15 minút
na 190 °C
Raffaello torta (videorecept)
Foto: laylastastykitchen

Suroviny

100 g
100 g
200 g
10 g
110 ml
100 ml
4 ks
Plnka:
450 g
130 g
200 g
60 g
40 g
Zdobenie:
 (kokosové guľôčky)




Postup

  1. 1

    Oddelila som žĺtky od bielkov. K žĺtkom som pridala kryštálový a vanilkový cukor, olej a vodu. Toto som vyšľahala do penista. Primiešala som hladkú a mandľovú múku. Zvlášť v miske som vyšľahala bielky na tuhý sneh. Vyšľahané bielky som pridala k žĺtkovej zmesi a zľahka som premiešala, aby sa všetko pekne spojilo. Cesto som vyliala do dvoch okrúhlych foriem a piekla som vo vyhriatej rúre na 190 °C približne 12-15 minút. Upečené korpusy som nechala úplne vychladnúť.

  2. 2

    Na krém som vyšľahala zmäknuté maslo, ku ktorému som postupne pridala roztopenú bielu čokoládu, mascarpone, cukor a nakoniec kokos. Vyšľahala som hladký krém.

  3. 3

    Vychladnuté korpusy som rozrezala aby som dostala 4 pláty. Tortu som naplnila krémom a posypala kokosom z vrchu aj z bokov. Dala som na chvíľu do chladničky stuhnúť. Ozdobila som bielou čokoládou a domácimi Raffaello guľôčkami.

Diskusia k receptu

haji
Kokosové dobroty miluju, s krémem dvakrát a tento krém vypadá prudce jedle. Pěkný receptík. Jen velikost formy v textu chybí. Pak už jen vzorek ke kafíčku a budu se vznášet do kokosového nebe. Krásného Sv. Valentýna!!
jackspearrow
Len by ma zaujimalo ako mam tu piskotu rozrezat na polovicku ked ma vysku 1cm. Ziadny prasok do peciva ani nic tam neide? Cele cesto som mal v jednom 24cm plechu.. A nevyrastlo vobec kedze velmi nema z coho. Dakujem za odpoved.
dormella
@jackspearrow (14.12.2023 11:41)

Na videu je videt, ze do moucne hmoty patri i 2 lzicky prasku do peciva, v popisu surovin ale chybi . . . . .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia