Luxusná roláda Brazo de Gitano fotorecept
Foto: kucharka
Roláda na špeciálne príležitosti. Po španielsky „brazo de gitano“ znamená cigánske rameno :-)) Veľmi obľúbený dezert.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na cesto vymixujeme žĺtky s cukrom, pridáme 2 polievkové lyžice vody, múku a opatrne sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C asi 12-15 minút. Ešte teplé upečené cesto zrolujeme do utierky a necháme vychladnúť.
-
2
Zatiaľ pripravíme krém: Zlatý klas (alebo vanilkový puding) rozmiešame v asi 400 ml mlieka, osladíme cukrom a uvaríme hustejší puding. Ešte do teplého vmiešame hrudku masla a necháme vychladnúť.
-
3
Z cukru a smotany vyšľaháme šľahačku. Ja, hlavne v lete, pridávam aj trochu stužovača.
-
4
Z rolády stiahneme utierku a naplníme ju šľahačkou. Roládu, nie utierku :-))) Zrolujeme.
-
5
Zrolovanú naplnenú roládu potrieme vychladnutým krémom. Posypeme kryštálovým cukrom. Ja zvyknem zmiešať biely s trstinovým.
-
6
A nakoniec to najlepšie. Pocukrený povrch flambujeme pištoľou, do chrumkava.
Veru áno, je to taká diétna roláda :-))))
Áno, je to tak. Šľahačka plnka, puding zvonku.
@haji , ďakujem. Dievčatá, pošlem vám kúsok po holubovi?
Určite áno, aj ja sa hlásim 🙂👍
Ano, to bude milé! Děkuji předem, jsem na sladké, to nezapřu.
Keď sa hlásia... tak jeden kúsok aj pre mňa. Super.