Višňové rožteky
Višňové rožteky

Domáce rožteky plnené višňami

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 14. februára 2022

Recept na veľmi chutné rožteky s višňami. Ako plnku môžete použiť aj rôzne džemy, orechy alebo tvaroh. Rožteky sú mierne sladké a majú Zobraziť celý popisRecept na veľmi chutné rožteky s višňami. Ako plnku môžete použiť aj rôzne džemy, orechy alebo tvaroh. Rožteky sú mierne sladké a majú štruktúru lístkového cesta.
Zdroj: Môj Youtube kanál

32
porcií
40 minút
príprava
15-20 minút
na 210 °C

Suroviny

170 g
štipka
1/2 PL
100 g
1,5 PL
50 ml
100 g
Na posypanie:
30 g




Postup

  1. 1

    Do múky pridať soľ, vanilkový cukor, bravčovú masť a dôkladne premiešať. Potom pridať vodu, ocot a vypracovať cesto. Cesto zabaliť do potravinovej fólie a dať na 12 hodín do chladničky.

  2. 2

    Cesto rozdeliť na 2 rovnaké časti. Každú polovicu cesta rozvaľkať do okrúhleho tvaru s priemerom 25 cm. Rozvaľkané cesto rozrezať na 16 trojuholníkových kúskov. Na každý dať po dve višne a zrolovať do tvaru rožtekov. Podobne zopakovať aj s druhou časťou cesta. Piecť 15-20 minút pri 210 °C.

  3. 3

    Vychladnuté rožteky posypať práškovým cukrom.

  4. 4

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/awk0I_Wow5U

Diskusia k receptu

mijaita
@razomzastolom (16.2.2022 17:45)

Jak mám hodnotit, když nemám slov? :-) Já, takový pekařský analfabet, nikdy mě t ani nebavilo, nikdy to po mně rodina (naštěstí) ani nevyžadovala, nikdy jsem nebyla na sladký a co jsem kdy pekla, občas se pvedlo, ale ...... A dnes, kvůli návště jsem usoudila, že zákuskem neurazím. Jako nejjednodušší a líbivé, se mi jevily tyhle tvoje rohlíčky. Třešně až v létě, zvolila jsem slovenský hrudkový tvaroh, strouhaný jablíčko a rozinky. A zase nemám slov :-) Tak jednoduchý, tak dobrý a tak moc hostům chutnalo! A mne taky. Jako poděkování jedna fotka a slib, že je budu dělat častějc. Za mě VELIKÉ DĚKUJI


haji
Moc pěkný receptík, nebýt @mijaita , tak by mi tyto roztomilé domácí rožteky utekly. @mijaita umíš překvapit, moc pěkné rohlíčky ti vyšly, o chuti nepochybuji.
razomzastolom
@mijaita (19.2.2022 19:01)

Som velmi rada, ze sa rozteky podarili a chutili. 😃 Dakujem krasne za foto-odozvu. Take vzdy potesi a pridava energiu na dalsie inspiracie. 😃 Prajem pekny den!