Špenátový šalát
Špenátový šalát

Špenátový šalát s quinoou a grapefruitom

Magazín Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 16. februára 2022
Špenátový šalát s quinoou a grapefruitom
Foto: Shutterstock.com
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

50 g
600 ml
150 g
2 ks
1 ks
1 ks
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Quinou premyjeme teplou vodou, kým nie je čistá, a uvaríme v zeleninovom vývare.

  2. 2

    Medzitým umyjeme špenát a osušíme ho. Jeden grapefruit očistíme a pokrájame na kúsky, z druhého vytlačíme šťavu. Tú zmiešame s olejom, so soľou a s korením. Z granátového jablka vyklepeme jadierka, avokádo nakrájame.

  3. 3

    Quinou zmiešame so špenátom, s grapefruitom, granátovým jablkom, avokádom a pokvapkáme dresingom.

  4. 4

    TIP: Ak chceme tento šalát urobiť výdatnejší, môžeme ho obohatiť chudým mäsom – kúskami opečených kuracích alebo morčacích pŕs. Fajnšmekri si môžu doň pridať opražené krevety.

Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Šaláty, Varené, Vegetariánske jedlá

Diskusia k receptu