Strúhaný tvarohový koláč s malinami
Foto: slovakbaker
Krehké kakaové cesto, vláčna tvarohová náplň, kyslasté maliny...
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
270 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
štipka |
|
4 PL (zarovnané) |
|
Náplň: | |
500 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
200 g (čerstvé/mrazené) |
|
Postup
-
1
Z uvedených ingrediencií ručne alebo použitím robota vypracujeme cesto, z ktorého odoberieme zhruba štvrtinu, ktorú zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.
- 2
Zvyšné cesto roztlačíme na dno a boky formy s priemerom 24 cm. Dno formy nemusíme vystlať papierom na pečenie, pretože cesto obsahuje dostatok tuku a počas pečenia sa neprilepí.
- 3
Tvaroh (ten v alobale) rozmixujeme a zmiešame s cukrom, vanilkovou pastou, žĺtkami, Zlatým klasom a citrónovou šťavou a na záver zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Takto pripravenú tvarohovú náplň nalejeme na korpus a na vrch poukladáme maliny. Z chladničky vyberieme odložené cesto, ktoré nahrubo nastrúhame na vrch koláča.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť a odložíme do chladničky.
- 5
Tento efektný koláčik môže byť vhodným darčekom na Valentína alebo len tak na víkend... Dobrú chuť!
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za recept.
Ďakujem za recept, tie maliny tam pasujú...
Tak ten sa teda vydaril :) Som rád, že sa recept páčil.