Torta krémeš s jahodami fotorecept
Foto: helena10
Sladké potešenie.
Suroviny
Cesto: | |
375 g rozvaľkané |
|
(na potretie) |
|
(na posypanie) |
|
Pudingový krém: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Smotanový krém: | |
200 g (33 %) |
|
200 g (18 %) |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
150 g čerstvé |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Z polovice lístkového cesta vyrežem kruh do okrúhlej tortovej formy aj s malou rezervou na boky formy 1-2 cm. Popichám ho vidličkou, natriem troškou mlieka a pocukrujem malým množstvom kryštálového cukru. Upečiem. Z druhej časti cesta vykrajujem formičkami srdcia, ale všetko nechávam na papieri, v ktorom bolo cesto zabalené. Vidličkou popichám priestor okrem srdiečok, potriem trochou mlieka, pocukrujem a upečiem. Každý pečie podľa svojej rúry. Upečené nechám vychladnúť. Upečené srdiečka povyberám na tanier.
- 2
Medzitým som si uvarila krémový puding z mlieka, kryštálového i vanilkového cukru, smotanovo-vanilkového práškového pudingu a nakoniec som pridala do horúceho pudingu maslo. Prikrytý nechám vychladiť.
- 3
Šľahačku mixérom vyšľahám, pridám k nej kyslú smotanu a kryštálový cukor premiešaný so želatínovým stužovačom. Vyšľahám na krém. Pridám na drobno nakrájané jahody a opatrne premiešam.
- 4
Na upečený vychladnutý okrúhly korpus nanášam vychladnutý puding. Na puding rozotieram smotanový krém s jahodami. Po vrchu poukladám upečené srdcia z lístkového cesta, ktoré som posypala trochou práškového cukru. Ozdobím jahodami. Nechávam celú noc v chladničke.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za milý komentár.
Želám pekný víkend. 🌞