Snehový dezert
Snehový dezert

Pavlovovej minitortičky

Kvetoslava Sláviková
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 14. februára 2022
Pavlovovej minitortičky
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Pekný valentísky deň!

12
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
240 g
1 ČL
1 ČL
Krém:
100 g
300 ml
1 PL (alebo lemon curd)
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 110 stupňov. Do bielkov pridáme štipku soli. Šľaháme najskôr pomaly, potom po častiach pridávame cukor a šľaháme pri vyšších otáčkach. Do tuhého vyšľahaného snehu pridáme kukuričný škrob a ocot, dobre premiešame.

  2. 2

    Na plech dáme papier na pečenie. Sneh dáme do vrecka so špičkou. Na papier robíme tortičky, a to tak, že najskôr urobíme spodok a na ten nastriekame okraj tortičky, ktorý je vyšší ako stred. Pečieme asi 1,5 hodiny podľa rúry. Necháme vychladnúť – môžeme aj vo vypnutej rúre.

  3. 3

    Vyšľaháme smotanu, postupne zašľaháme mascarpone a malinové pyré alebo lemon curd (citrónový krém). Cukrárske vrecko naplníme krémom, ktorý nanesieme do stredu tortičiek. Tortičky ozdobíme napríklad rozdrvenými sušenými malinami.

  4. 4

    TIP: Aby mali tortičky rovnakú veľkosť tvar, na opačnú stranu papiera môžeme vopred nakresliť kruhy alebo aký tvar tortičiek chceme.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha