Pavlovovej minitortičky
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 14. februára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Pekný valentísky deň!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 110 stupňov. Do bielkov pridáme štipku soli. Šľaháme najskôr pomaly, potom po častiach pridávame cukor a šľaháme pri vyšších otáčkach. Do tuhého vyšľahaného snehu pridáme kukuričný škrob a ocot, dobre premiešame.
- 2
Na plech dáme papier na pečenie. Sneh dáme do vrecka so špičkou. Na papier robíme tortičky, a to tak, že najskôr urobíme spodok a na ten nastriekame okraj tortičky, ktorý je vyšší ako stred. Pečieme asi 1,5 hodiny podľa rúry. Necháme vychladnúť – môžeme aj vo vypnutej rúre.
- 3
Vyšľaháme smotanu, postupne zašľaháme mascarpone a malinové pyré alebo lemon curd (citrónový krém). Cukrárske vrecko naplníme krémom, ktorý nanesieme do stredu tortičiek. Tortičky ozdobíme napríklad rozdrvenými sušenými malinami.
- 4
TIP: Aby mali tortičky rovnakú veľkosť tvar, na opačnú stranu papiera môžeme vopred nakresliť kruhy alebo aký tvar tortičiek chceme.
Tiež snehový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu