Kurkumové kuracie stehienka
Foto: Siuuu
Ak máte radi chuť kurkumy, ktorá je aj pre organizmus prospešná, tak neváhajte a vyskúšajte. Inšpirovala som sa receptom, ktorý som mala už Zobraziť celý popisAk máte radi chuť kurkumy, ktorá je aj pre organizmus prospešná, tak neváhajte a vyskúšajte. Inšpirovala som sa receptom, ktorý som mala už pár rokov uložený a už som naň aj zabudla. Výborné papaníčko.
porcie
príprava
na 185 °C
Suroviny
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo čierne korenie) |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Omáčk : | |
1-2 ks |
|
2-3 PL |
|
1-2 dl (33 %, 10 %, kyslá) |
|
1-2 PL |
|
trocha |
|
podľa chuti |
|
z 1/4 - 1/2 citróna |
|
Postup
-
1
Stehienka umyjeme, osušíme, ochutíme soľou, korením a kurkumou a na rozohriatom oleji sprudka orestujeme z oboch strán. Preložíme na pekáč aj s výpekom (výhodou je panvica, ktorá je vhodná aj na použitie do rúry) a upečieme do mäkka - mne to trvalo asi 35 minút, na 185 °C. Ak použijete celé stehná, doba pečenia bude dlhšia.
- 2
Po upečení vyberieme z rúry, mäso odložíme bokom, do výpeku pridáme maslo, nadrobno pokrájanú šalotku a orestujeme. Pridáme trošku vody, 1-2 PL sójovej omáčky, smotanu, kurkumu a citrónovú šťavu, necháme prevariť, v prípade potreby zredukovať a podávame. Ja som použila zemiaky, ale myslím si, že ryža bude lepšia voľba, prípadne cestovina.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu