Kuracie stehná
Kuracie stehná

Kurkumové kuracie stehienka

siuuu - fotkasiuuu, 17. februára 2022
Kurkumové kuracie stehienka
Foto: Siuuu

Ak máte radi chuť kurkumy, ktorá je aj pre organizmus prospešná, tak neváhajte a vyskúšajte. Inšpirovala som sa receptom, ktorý som mala už Zobraziť celý popisAk máte radi chuť kurkumy, ktorá je aj pre organizmus prospešná, tak neváhajte a vyskúšajte. Inšpirovala som sa receptom, ktorý som mala už pár rokov uložený a už som naň aj zabudla. Výborné papaníčko.

2
porcie
20 minút
príprava
35-40 minút
na 185 °C

Suroviny

2 ks
podľa chuti
podľa chuti (alebo čierne korenie)
podľa chuti
 podľa potreby
Omáčk :
1-2 ks
2-3 PL
1-2 dl (33 %, 10 %, kyslá)
1-2 PL
trocha
podľa chuti
z 1/4 - 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Stehienka umyjeme, osušíme, ochutíme soľou, korením a kurkumou a na rozohriatom oleji sprudka orestujeme z oboch strán. Preložíme na pekáč aj s výpekom (výhodou je panvica, ktorá je vhodná aj na použitie do rúry) a upečieme do mäkka - mne to trvalo asi 35 minút, na 185 °C. Ak použijete celé stehná, doba pečenia bude dlhšia.

  2. 2

    Po upečení vyberieme z rúry, mäso odložíme bokom, do výpeku pridáme maslo, nadrobno pokrájanú šalotku a orestujeme. Pridáme trošku vody, 1-2 PL sójovej omáčky, smotanu, kurkumu a citrónovú šťavu, necháme prevariť, v prípade potreby zredukovať a podávame. Ja som použila zemiaky, ale myslím si, že ryža bude lepšia voľba, prípadne cestovina.

Diskusia k receptu

kimlo
Vyzerá to výborne, hriech nevyskúšať... 😊
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia