Farebný kapustový šalát
Najprv si nakrájame cibuľu, kapustu, podľa chuti osolíme, zamiešame, pokvapkáme olejom a necháme...
Šalát z červenej kapusty
Očistenú červenú kapustu nakrájame na rezance, vložíme do sklenej misy, posolíme a necháme 20–30 minút...
Kapustový šalát s pórom
Kapustu pokrájame na jemné rezance, pridáme pokrájanú cibuľu a najemno pokrájaný pór.
Zapekaný karfiol s cestovinami
S mamou milujeme zeleninové, cestovinové a zeleninovo-cestovinové jedlá, preto si ich varíme vždy, keď...
Deň pred výplatou - kompletné menu
Stravovacie návyky väčšiny slovenských rodín sa menia podľa dátumu ako ďaleko je pred a po výplate...
Bravčová pečienka v jogurtovej omáčke
Nevšedné kombinácie zdanlivo sa nehodiacich surovín urobia na tanieri prekvapujúcu explóziu chutí. Takto poeticky som si...
Petrove fazuľky
V jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň...
Ruský ražný kvas (квас c ржаного хлеба)
Kto ste tam boli (na východ od Vyšného Nemeckého) iste si pamätáte na cisterny s nápisom КВАС...
Maďarský paprikáš z vajec
Pravý maďarský paprikáš je so smotanou a perkelt zase bez nej. Na Slovensku je to presne...
Pudingová dobrota
Tento recept som si vymyslela ako "z núdze cnosť" keď sa mi ohlásila nečakaná návšteva.
Kapustový koláč so škoricou a hrozienkami
Maslo alebo tuk a cukor vymiešame na penu. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme...
Vínová polievka pre chorého
Už len pre tanier tejto polievky je radosť dostať takú menšiu, nie nebezpečnú chorôbku. Napríklad...
Šalát s hroznom
Jemne nakrájanú kapustu posolíme, okoreníme, zalejeme octom a olejom a podusíme.
Zapečené cestoviny s kyslou kapustou
Kyslú kapustu udusíme, cestoviny vyvaríme. Slaninu pokrájame na kocky a mierne opečieme. Klobásu takisto...
Zapekaná kyslá kapusta
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu takisto. Na rozohriatom masle tieto suroviny...
Kuracie stehná v kapustných listoch
Slaninu a klobásu pokrájame na malé kocky, popražíme, pridáme pokrájanú cibuľu a papriku, chvíľu...
Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita
V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...
Kapustné listy plnené zeleninou
Kapustné listy povaríme 10 minút v osolenej vode, necháme ich odkvapkať, hrubé žily zrežeme, ...
Kapustové karamelky
Najprv uvaríme cestoviny, najlepšie sú domáce fliačky. Na oleji skaramelizujeme cukor, necháme ho...
Zemiaky v kapuste
Do hrnca dáme kapustu, očistené celé zemiaky, zalejeme vodou a prikryté uvaríme. Medzitým si...
Tofu s kapustou
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájaný syr a na rezančeky pokrájanú kapustu...
Kapustové karbonátky
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a uvaríme v osolenej vode. Vyberieme ju a necháme odkvapkať. Potom...
Musaka z kyslej kapusty a ryže
Kyslú kapustu pokrájame na menšie kúsky, vložíme na panvicu s rozohriatym olejom, ochutíme mletou paprikou a...
Kapustový puding s cestovinou
Očistenú, umytú, na tenké rezančeky nakrájanú kapustu urestujeme na spenenej cibuli. Pridáme soľ, ...
Kapustové batôžky
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme, nasekáme...
Zapečená plnená kapusta
Mäso zomelieme. Ryžu umyjeme, sparíme a necháme odkvapkať. Potom k nej pridáme zomleté mäso,...
Tatranské morčacie stehná
Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni...
Zapečený pangasius
Neviem odkiaľ mám tento recept, ale robím ho často, najmä keď mám naponáhlo. Celej...
Krízový kaviár na každý stôl
Na kaviár nemá najdrvivejšia drvina Slovenska peniaze. Ako si teda pomôcť? Týmto starým vyskúšaným židovským receptom....
Kysnutá haruľa
Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene...
Valašská falošná zabíjačková polievka
Som presvedčený, že aj vegetariáni by sa radi zúčastnili na pôžitkoch, ktoré poskytujú zabíjačkové jedlá....
Košovská špecialita
Za mojich mladých liet v Koši pri Prievidzi fungovala "Košovská pivnica", v ktorej podávali túto pikantnú...