Tvarohové mafinky

arnoud - bez fotkyarnoud, 26. februára 2010
30 ks
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
250 g
0,5 l
0,2 l
2 ks
1 ks
1 KL
1/4 kg
1 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Múku, cukor, mlieko, olej, 2 celé vajcia, prášok do pečiva a sódu bikarbónu spolu zmiešame na riedke cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Do jednej primiešame kakao.

  2. 2

    Z tvarohu, rumu a žĺtkov vymiešame krémovú masu. Na záver primiešame hrozienka vopred namočené v rume, alebo sirupe.

  3. 3

    Formu na mafinky si vymastíme a a približne do výšky jednej štvrtiny do nej ponalievame cesto s kakaom. Na cesto nanesieme po čajovej lyžičke tvarohového krému a zalejeme približne do výšky troch štvrtín cestom bez kakaa.

Diskusia k receptu

1973
už aj to idem vyskúšať potom napíšem aké boli odozvy
1973
mafinky boli supééééér mali veľký úspech , urobila som ich z najprv z polovičnej dávky ale tak rýchlo zmizli že nabudúce musím urobiť z celej super recept
bambinka
velmi mame radi mafinky,ale tieto som ešte nerobila,vyskušam a potom napíšem ako chutili....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia