Hovädzí steak Pepper verde s tricolore omáčkou

Ladislav Németh
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 26. februára 2010
Hovädzí steak Pepper verde s tricolore omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
30 ml
2 g
2 g
300 g
100 g
5 g
30 g
15 g
100 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Hovädziu sviečkovicu očistíme a odkrojíme asi 200–gramový steak. Osolíme, okoreníme a pomaly dáme piecť na miernom ohni na medium asi 10 minút z každej strany, ale to je na každom, ako to má rád.

  2. 2

    Pepper omáčka: V malom hrnci rozohrejeme smotanu na varenie, pridáme zelené korenie v náleve a mleté farebné korenie. Krátko povaríme, pridáme soľ a korenie podľa chuti.

  3. 3

    Cestoviny penne uvaríme all dente do polomäkka a scedíme. Medzitým na panvičku dáme rozohriať olivový olej a pridáme cherry paradajky, mozzarellu, horčicu, osolíme a okoreníme, krátko orestujeme a pridáme cestoviny. Premiešame a podávame.

  4. 4

    Náš tip: Každý „rodokmeň rezňa“ má svoje osobitosti, je inak hutný, mastný, mäkký. Zvieratá majú iný genóm, sú inak kŕmené a ošetrované. Za najlepšiu sa právom považuje argentínska hovädzina; rozdiel zacítite už pri prvom kúsku.

Diskusia k receptu

elmer
vyzera to fajn...otazka ohladom pepper omacky : aku velku ulohu zohrava to, kedy sa prida zelene korenie v naleve??

Ja totiz robim pepper omacku trochu inac, a sice : do vypeku po steakoch pridam zelene korenie, ktore trocha oprazim, nasledne zastreknem brandy a az potom pridam smotanu na varenie ktoru zredukujem. Alebo je to uplne jedno?
jarco
Nie je to jedno. Podľa mňa tvoj spôsob jepoctivejší :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia