Hovädzí steak Pepper verde s tricolore omáčkou
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 26. februára 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädziu sviečkovicu očistíme a odkrojíme asi 200–gramový steak. Osolíme, okoreníme a pomaly dáme piecť na miernom ohni na medium asi 10 minút z každej strany, ale to je na každom, ako to má rád.
- 2
Pepper omáčka: V malom hrnci rozohrejeme smotanu na varenie, pridáme zelené korenie v náleve a mleté farebné korenie. Krátko povaríme, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
- 3
Cestoviny penne uvaríme all dente do polomäkka a scedíme. Medzitým na panvičku dáme rozohriať olivový olej a pridáme cherry paradajky, mozzarellu, horčicu, osolíme a okoreníme, krátko orestujeme a pridáme cestoviny. Premiešame a podávame.
- 4
Náš tip: Každý „rodokmeň rezňa“ má svoje osobitosti, je inak hutný, mastný, mäkký. Zvieratá majú iný genóm, sú inak kŕmené a ošetrované. Za najlepšiu sa právom považuje argentínska hovädzina; rozdiel zacítite už pri prvom kúsku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja totiz robim pepper omacku trochu inac, a sice : do vypeku po steakoch pridam zelene korenie, ktore trocha oprazim, nasledne zastreknem brandy a az potom pridam smotanu na varenie ktoru zredukujem. Alebo je to uplne jedno?