Túto polievku varievala moja starká, ako jednoduchú polievku. Do vriacich zemiakov zavarila mlieko a dochutila korením. Celkom mi to chutilo, ale postupne som to Zobraziť celý popisTúto polievku varievala moja starká, ako jednoduchú polievku. Do vriacich zemiakov zavarila mlieko a dochutila korením. Celkom mi to chutilo, ale postupne som to vylepšoval a dnes si na pôvodný recept nikto nespomenie. Keď uvarím túto polievku tak s manželkou máme nárok na jednu misku, zvyšok skonzumuje náš syn.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky nakrájame na drobno osolíme a dáme variť. Keď začnú vrieť pridáme jeden syr bambino v črievku, alebo aký koľvek iný neochutený syr prípadne 5- 6 trojuholníkov karičky a miešame kým sa syr nerozpustí.
- 2
Keď sú zemiaky skoro uvarené, dáme do hrste akúkoľvek cestovinu, ak sa nám zvýšila z nedeľnej polievky tak môžme dať aj túto, ale samozrejme až budú zemiaky uvarené.
- 3
Ak už máme cestovinu uvarenú pridáme obe mlieka a necháme zovrieť. Môže sa stať že sa nám mlieko zrazí, ale to nieje na závadu rozvarí sa a aj rozmieša pri podávaní. A na záver to- špeciál - ak je polievka hotová, odstavíme ju za šporáka zoberieme kyslú smotanu a do horúcej polievky malou lyžičkou kladieme kúsky smotany aby držali po hromade. Potom zakryjeme hrniec a necháme postáť asi 20 minút nech sa smotana stiahne a môžme podávať. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu