Mlieková polievka- špeciál

citronix - bez fotkycitronix, 26. februára 2010

Túto polievku varievala moja starká, ako jednoduchú polievku. Do vriacich zemiakov zavarila mlieko a dochutila korením. Celkom mi to chutilo, ale postupne som to Zobraziť celý popisTúto polievku varievala moja starká, ako jednoduchú polievku. Do vriacich zemiakov zavarila mlieko a dochutila korením. Celkom mi to chutilo, ale postupne som to vylepšoval a dnes si na pôvodný recept nikto nespomenie. Keď uvarím túto polievku tak s manželkou máme nárok na jednu misku, zvyšok skonzumuje náš syn.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
0,2 l
0,4 l
1 kelimok




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájame na drobno osolíme a dáme variť. Keď začnú vrieť pridáme jeden syr bambino v črievku, alebo aký koľvek iný neochutený syr prípadne 5- 6 trojuholníkov karičky a miešame kým sa syr nerozpustí.

  2. 2

    Keď sú zemiaky skoro uvarené, dáme do hrste akúkoľvek cestovinu, ak sa nám zvýšila z nedeľnej polievky tak môžme dať aj túto, ale samozrejme až budú zemiaky uvarené.

  3. 3

    Ak už máme cestovinu uvarenú pridáme obe mlieka a necháme zovrieť. Môže sa stať že sa nám mlieko zrazí, ale to nieje na závadu rozvarí sa a aj rozmieša pri podávaní. A na záver to- špeciál - ak je polievka hotová, odstavíme ju za šporáka zoberieme kyslú smotanu a do horúcej polievky malou lyžičkou kladieme kúsky smotany aby držali po hromade. Potom zakryjeme hrniec a necháme postáť asi 20 minút nech sa smotana stiahne a môžme podávať. Dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia