Zeleninový mletý rezeň

Ladislav Németh
šéfkuchár z reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 26. februára 2010
Zeleninový mletý rezeň
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
150 g
150 g
20 g
5 g
2 ks
1 ks
2 g
2 g
5 g
100 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol a mrkvu očistíme, nakrájame a dáme variť do slanej vody do polomäkka. Scedíme necháme vychladnúť. Nastrúhame cuketu a miešame spolu hráškom so všetkou zeleninou. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Pridáme 1 vajíčko, hladkú múku, čerstvo nasekanú bazalku a podľa potreby aj strúhanku.

  3. 3

    Obalíme v trojobale a vypražíme na rozohriatom oleji. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, parmezánom a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu

marlen
paľo hammel hovorí, že trojobal je najlepší vynález ľudstva, a v tejto podobe urobil zo zeleniny rezeň, ale hlavne iné jedlo.......
nejedla
... a keď pridáme trochu strúhaného syra, budeme sýtejší...