Morčacia roláda so šafranovou omáčkou

Ladislav Németh
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 26. februára 2010
Morčacia roláda so šafranovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
100 g
100 ml
600 g
50 g
50 g
100 ml
2 g
 štipka
5 g




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia nakrojíme na plnenie, rozklepeme, osolíme a okoreníme. Naplníme brokolicou a špargľou. Zatočíme do rolády a pomaly pečieme z každej strany na slabom ohni asi 10–15 minút.

  2. 2

    Baby zemiaky uvaríme a potom nakrájame na mesiačiky a na olivovom oleji restujeme spolu s červenou cibuľou a slaninou.

  3. 3

    Šafranovú omáčku pripravíme nasledovne: v malom hrnci rozohrejeme šľahačku na varenie, pridáme štipku šafranu, nasekáme čili, pridáme soľ, korenie a posekanú pažítku. Necháme krátko povariť a odstavíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia