Morčacia roláda so šafranovou omáčkou
Ladislav Németh
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 26. februára 2010
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 26. februára 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie prsia nakrojíme na plnenie, rozklepeme, osolíme a okoreníme. Naplníme brokolicou a špargľou. Zatočíme do rolády a pomaly pečieme z každej strany na slabom ohni asi 10–15 minút.
- 2
Baby zemiaky uvaríme a potom nakrájame na mesiačiky a na olivovom oleji restujeme spolu s červenou cibuľou a slaninou.
- 3
Šafranovú omáčku pripravíme nasledovne: v malom hrnci rozohrejeme šľahačku na varenie, pridáme štipku šafranu, nasekáme čili, pridáme soľ, korenie a posekanú pažítku. Necháme krátko povariť a odstavíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu