Bravčové rezne v čokoládovej omáčke
šéfkuchár z reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 26. februára 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvy očistíme a nastrúhame. Nakrájame zelerové stonky. Na slnečnicovom oleji orestujeme žltú cibuľu spolu so zeleninou. Pridáme kryštálový cukor, ktorý necháme skaramelizovať, a prilejeme mäsový vývar, vínny ocot a dochutíme soľou a korením. Kto má rád pikantné, môže si k tomu dať aj čili nasekané najemno, ktoré taktiež hodí.
- 2
Bravčové karé osolíme, okoreníme a pečieme zvlášť tesne pred podávaním, lebo bravčové karé je samo osebe suché a chudé mäso, takže treba pracovať rýchlo (najlepšie cez noc napácovať do oleja).
- 3
Nakoniec roztopíme čokoládu na varenie a prelejeme mäso podľa chuti. Na ozdobu dáme čili a ako príloha sa hodia opekané zemiaky.
- 4
NÁŠ TIP: Na zjedenie rezňa si treba vyhradiť dostatočný čas. Kvalitné mäso vychutnať, ale aj dôkladne požuť – jeho trávenie si vyžaduje dvakrát dlhší čas než kuracina. Viac ako voda mu pri tom pomáha pohár rulandského červeného.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
raz som to vyskúšal, stačilo :-)
(upečené kura aj s mexickou čokoládovou pastou, čo mi doniesla sestra z Mexika, sko nčilo v kontajneri)