Bravčové rezne v čokoládovej omáčke

Ladislav Németh
šéfkuchár z reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 26. februára 2010
Bravčové rezne v čokoládovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 ml
800 g
60 g
100 g
100 g
200 ml
50 ml
20 g
100 g
5 g




Postup

  1. 1

    Mrkvy očistíme a nastrúhame. Nakrájame zelerové stonky. Na slnečnicovom oleji orestujeme žltú cibuľu spolu so zeleninou. Pridáme kryštálový cukor, ktorý necháme skaramelizovať, a prilejeme mäsový vývar, vínny ocot a dochutíme soľou a korením. Kto má rád pikantné, môže si k tomu dať aj čili nasekané najemno, ktoré taktiež hodí.

  2. 2

    Bravčové karé osolíme, okoreníme a pečieme zvlášť tesne pred podávaním, lebo bravčové karé je samo osebe suché a chudé mäso, takže treba pracovať rýchlo (najlepšie cez noc napácovať do oleja).

  3. 3

    Nakoniec roztopíme čokoládu na varenie a prelejeme mäso podľa chuti. Na ozdobu dáme čili a ako príloha sa hodia opekané zemiaky.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Na zjedenie rezňa si treba vyhradiť dostatočný čas. Kvalitné mäso vychutnať, ale aj dôkladne požuť – jeho trávenie si vyžaduje dvakrát dlhší čas než kuracina. Viac ako voda mu pri tom pomáha pohár rulandského červeného.

Diskusia k receptu

michsamant
no tak to by ma nenapadlo.. maso+cokolada, ale je to lakave! velmi pekny recept
jarco
v mexiku úplne bežné, čili + čokoláda + mäso
raz som to vyskúšal, stačilo :-)
(upečené kura aj s mexickou čokoládovou pastou, čo mi doniesla sestra z Mexika, sko nčilo v kontajneri)
michsamant
vazne? tak najprv asi zjem to maso a potom si dam cokoladu ku kave,ked uz budeme po obede :)))
marlen
čokoládu treba ekvádorkú, 86 percentnú, a aby som ľuďí neodstrašil, radšej dám čili /dosť/ a čokoládu do ryže, k mäsu pre mňa - vynikajúce.........
marlen
ps, si by som to už neprekombinovával s tým celerom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia