Fazuľové fašírky
Fazuľové fašírky

Hlivovo-fazuľové fašírky s ovsenými vločkami

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 12. septembra 2019
Hlivovo-fazuľové fašírky s ovsenými vločkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

2 konzervy
150 g
150 g
2 ks
2 ks
2 PL
1 PL
4 PL
1 PL
1 PL
2 PL nasekaná




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky rozmixujeme na múku. Fazuľu dáme do sita, necháme odkvapkať a rozmixujeme.

  2. 2

    Do panvice s rozohriatym olejom dáme očistenú cibuľu nakrájanú na kocky a nadrobno nakrájanú hlivu. Pridáme očistenú najemno nastrúhanú mrkvu a spolu orestujeme domäkka. Zmes preložíme do misy, pridáme rozmixované vločky, fazuľu a všetky ostatné suroviny (okrem oleja). Dobre vymiešame.

  3. 3

    Rúru rozohrejeme na 180 °C. Z masy vyformujeme fašírky, ktoré opečieme v panvici, na každej strane asi 2 minúty na oleji a potom vložíme na 7 minút do rozohriatej rúry. Podávame ako hamburger alebo so šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia