Hlivovo-fazuľové fašírky s ovsenými vločkami
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 12. septembra 2019
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 12. septembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Ovsené vločky rozmixujeme na múku. Fazuľu dáme do sita, necháme odkvapkať a rozmixujeme.
- 2
Do panvice s rozohriatym olejom dáme očistenú cibuľu nakrájanú na kocky a nadrobno nakrájanú hlivu. Pridáme očistenú najemno nastrúhanú mrkvu a spolu orestujeme domäkka. Zmes preložíme do misy, pridáme rozmixované vločky, fazuľu a všetky ostatné suroviny (okrem oleja). Dobre vymiešame.
- 3
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Z masy vyformujeme fašírky, ktoré opečieme v panvici, na každej strane asi 2 minúty na oleji a potom vložíme na 7 minút do rozohriatej rúry. Podávame ako hamburger alebo so šalátom.
Tiež fazuľové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu