Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 19. septembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Postup
-
1
Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme horčičné a koriandrové semiačka a na miernom ohni ich pomaly restujeme asi 3 minúty. Pridáme umytú nakrájanú zeleninu a restujeme asi 10 minút.
- 2
Podlejeme vínom, pridáme vodu, aby bola zelenina zakrytá, osolíme a varíme domäkka, až kým nie je zelenina úplne rozvarená.
- 3
Potom rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku precedíme cez sitko, prevaríme a dosolíme. Do hotovej zľahka zašľaháme maslo.
- 4
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového listu uvaríme sladkokyslý nálev. Mrkvu očistíme a škrabkou na zemiaky naškrabeme dlhé pásy. Namočíme do horúceho nálevu, kde ich necháme asi hodinu marinovať. Polievku podávame s mrkvou a tekvicovými semienkami.
Tiež kalerábová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu