Krémová kalerábová polievka
Krémová kalerábová polievka

Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 19. septembra 2019
Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

5 ks
150 g
20 g
100 ml
100 g
50 g
1 ks
1 ks
1 ks
100 ml
100 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme horčičné a koriandrové semiačka a na miernom ohni ich pomaly restujeme asi 3 minúty. Pridáme umytú nakrájanú zeleninu a restujeme asi 10 minút.

  2. 2

    Podlejeme vínom, pridáme vodu, aby bola zelenina zakrytá, osolíme a varíme domäkka, až kým nie je zelenina úplne rozvarená.

  3. 3

    Potom rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku precedíme cez sitko, prevaríme a dosolíme. Do hotovej zľahka zašľaháme maslo.

  4. 4

    Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového listu uvaríme sladkokyslý nálev. Mrkvu očistíme a škrabkou na zemiaky naškrabeme dlhé pásy. Namočíme do horúceho nálevu, kde ich necháme asi hodinu marinovať. Polievku podávame s mrkvou a tekvicovými semienkami.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: