Slaný koláč s kuracím mäsom a hubami shimeji
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 9. septembra 2019
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 9. septembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
20 minút
príprava
príprava
35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Shimeji očistíme a oddelíme, kuracie prsia nakrájame na malé kocky. Maslo vložíme do panvice, pridáme kuracie mäso a huby a asi 5 minút restujeme. Osolíme a okoreníme.
- 2
Artičoky necháme odkvapkať a nakrájame na štvrtiny, syr feta na kocky. Vajcia a smotanu pomocou metličky zmiešame, mierne osolíme a okoreníme.
- 3
Zohrejeme rúru na 200 °C. Na stôl nasypeme trocha múky, lístkové cesto rozvaľkáme a položíme ho na papierom na pečenie vyloženú pripravenú formu. Artičoky, huby, kuracie prsia a feta syr rozložíme na cesto vo forme a zalejeme vaječnou zmesou. Posypeme rozmarínom a pečieme asi 35 minút.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu