Slaný koláč s kuracím mäsom a hubami shimeji

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 9. septembra 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Slaný koláč s kuracím mäsom a hubami shimejiFoto: Pravda - Ivan Majerský
20 min
príprava
35 min
na 200 °C

Suroviny

400 g
1 pohár (asi 240 g)
200 g
200 g
250 g
50 ml
6 ks
2 PL
 (na posypanie dosky)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Shimeji očistíme a oddelíme, kuracie prsia nakrájame na malé kocky. Maslo vložíme do panvice, pridáme kuracie mäso a huby a asi 5 minút restujeme. Osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Artičoky necháme odkvapkať a nakrájame na štvrtiny, syr feta na kocky. Vajcia a smotanu pomocou metličky zmiešame, mierne osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Zohrejeme rúru na 200 °C. Na stôl nasypeme trocha múky, lístkové cesto rozvaľkáme a položíme ho na papierom na pečenie vyloženú pripravenú formu. Artičoky, huby, kuracie prsia a feta syr rozložíme na cesto vo forme a zalejeme vaječnou zmesou. Posypeme rozmarínom a pečieme asi 35 minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist