Pečená kačka
Pečená kačka

Pekinská kačica z Číny

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 2. septembra 2019
Pekinská kačica z Číny
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 minút
príprava
90-110 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
3 PL
3 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z kačky odstránime všetok tuk, preložíme ju do veľkej misy a polejeme vriacou vodou. Kačku osušíme, potrieme sherry a zviažeme. Sójovú omáčku zmiešame s medom, touto zmesou potrieme kačku a odložíme ju na 4 hodiny.

  2. 2

    Rúru rozohrejeme na 200 °C. Kačku dáme na pekáč prsami nadol a takto ju približne pol hodiny pečieme. Potom ju obrátime a pečieme domäkka 60–80 minút.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Nad takýto voľačím už uvažujem dlho. To môže byť výborne. Vďaka za recept. Len sa budem musieť popasovať s časom a s teplotou. Vidí sa mi to veľká teplota na celú tu pečenia.
Ako sa dá z kačky za surova odstrániť všetok tuk? Tiež uvažujem, či sa nespáli tak namarinovaná kačka pri 200-stupňove teplote ?
Super, nová inšpirácia, ďakujem. Začína jesenná sezóna husí, kačiek, lokšov a červenej kapusty, hruškových a slivkových koláčov, teším sa, aj keď mám pocit že som nestihla všetky letné recepty.
My bezne pecieme hydinu na 200°C, akurat ze kacicu najskor pri tejto teplote aspon hodinu a pol pecieme zakrytu dalsim pekacom a az potom ju odokryjeme a pri 220° ju este 25-30min dopekame do chrumkava.

Pridaj komentár k receptu: