Pekinská kačica z Číny

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 2. septembra 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pekinská kačica z ČínyFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 min
príprava
90-110 min
na 200 °C

Suroviny

1 ks
3 PL
3 PL
3 PL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Z kačky odstránime všetok tuk, preložíme ju do veľkej misy a polejeme vriacou vodou. Kačku osušíme, potrieme sherry a zviažeme. Sójovú omáčku zmiešame s medom, touto zmesou potrieme kačku a odložíme ju na 4 hodiny.

  2. 2

    Rúru rozohrejeme na 200 °C. Kačku dáme na pekáč prsami nadol a takto ju približne pol hodiny pečieme. Potom ju obrátime a pečieme domäkka 60–80 minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist