Pekinská kačica z Číny
Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 2. septembra 2019
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 2. septembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 minút
príprava
príprava
90-110 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z kačky odstránime všetok tuk, preložíme ju do veľkej misy a polejeme vriacou vodou. Kačku osušíme, potrieme sherry a zviažeme. Sójovú omáčku zmiešame s medom, touto zmesou potrieme kačku a odložíme ju na 4 hodiny.
- 2
Rúru rozohrejeme na 200 °C. Kačku dáme na pekáč prsami nadol a takto ju približne pol hodiny pečieme. Potom ju obrátime a pečieme domäkka 60–80 minút.
Tiež pečená kačka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
on ma na rozdiel teba konvektomat,kde to teplo miesa s parou.
V azii sa pekinska kacka robi inac, tu je kratke video ako odstrania tuk a plus kacku pecu vertikalne.