Slaninový sendvič
Slaninový sendvič

Slaninový sendvič s pošírovaným vajíčkom

Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou, 28. augusta 2019
Slaninový sendvič s pošírovaným vajíčkom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1/2 ks ľadový
1/2 ks
1 ks
12 plátkov
Dresing:
1 strúčik (prelisovaný)
150 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených ingrediencií vymiešame dresing.

  2. 2

    Toastový chlieb upečieme v hriankovači, natrieme ho dresingom, poukladáme naň listový šalát, na krúžky nakrájanú cibuľu, paradajku a opečenú slaninku.

  3. 3

    Do vriacej vody dáme 3 lyžice octu a 1 lyžicu soli. Vriacu vodu roztočíme pomocou varechy tak, aby sa spravil vír a postupne po jednom vajíčku ukladáme do vody asi na 3–4 minúty, aby vajíčko ostalo v strede surové. Na toast nakoniec dáme vajíčko a preložíme ho druhým toastom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: