Slaninový sendvič s pošírovaným vajíčkom
Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou, 28. augusta 2019
z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou, 28. augusta 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z uvedených ingrediencií vymiešame dresing.
- 2
Toastový chlieb upečieme v hriankovači, natrieme ho dresingom, poukladáme naň listový šalát, na krúžky nakrájanú cibuľu, paradajku a opečenú slaninku.
- 3
Do vriacej vody dáme 3 lyžice octu a 1 lyžicu soli. Vriacu vodu roztočíme pomocou varechy tak, aby sa spravil vír a postupne po jednom vajíčku ukladáme do vody asi na 3–4 minúty, aby vajíčko ostalo v strede surové. Na toast nakoniec dáme vajíčko a preložíme ho druhým toastom.
Tiež sendvič:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu