Polievka caldo verde z Portugalska

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 3. septembra 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Polievka caldo verde z PortugalskaFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno.

  2. 2

    V hrnci na olivovom oleji osmažíme cibuľu dozlata, pridáme zemiaky, chvíľu miešame, zalejeme vodou kúsok nad zemiaky. Pridáme cesnak, osolíme, okoreníme a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom priamo v hrnci.

  3. 3

    Kelové listy opláchneme, osušíme, nakrájame na tenké prúžky a pridáme do polievky spolu s nakrájanou klobásou. Ak je polievka veľmi hustá, môžeme ju zriediť vodou. Polievku ešte povaríme, kým kel nezmäkne.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist