Polievka caldo verde z Portugalska
Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 3. septembra 2019
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 3. septembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno.
- 2
V hrnci na olivovom oleji osmažíme cibuľu dozlata, pridáme zemiaky, chvíľu miešame, zalejeme vodou kúsok nad zemiaky. Pridáme cesnak, osolíme, okoreníme a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom priamo v hrnci.
- 3
Kelové listy opláchneme, osušíme, nakrájame na tenké prúžky a pridáme do polievky spolu s nakrájanou klobásou. Ak je polievka veľmi hustá, môžeme ju zriediť vodou. Polievku ešte povaríme, kým kel nezmäkne.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu