Zapekaný koláč cottage pie z Írska
Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 4. septembra 2019
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 4. septembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Zo zemiakov uvarených v osolenej vode pripravíme s maslom a mliekom kašu, vmiešame do nej na kocky pokrájaný ementál, žĺtky, pokrájanú petržlenovú vňať, podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
- 2
Na spodok maslom vymastenej a strúhankou vysypanej hlbšej zapekacej misy (alebo, pre krajší efekt, do niekoľkých menších okrúhlych foriem) rozložíme pokrájané pečené bravčové mäso.
- 3
Na mäso navrstvíme pripravenú zemiakovú kašu pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Potrieme žĺtkom rozšľahaným s troškou vody. V predhriatej rúre pečieme 15–20 minút, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.
Tiež nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu