Zapekaný koláč cottage pie z Írska

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 4. septembra 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Zapekaný koláč cottage pie z ÍrskaFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Zo zemiakov uvarených v osolenej vode pripravíme s maslom a mliekom kašu, vmiešame do nej na kocky pokrájaný ementál, žĺtky, pokrájanú petržlenovú vňať, podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

  2. 2

    Na spodok maslom vymastenej a strúhankou vysypanej hlbšej zapekacej misy (alebo, pre krajší efekt, do niekoľkých menších okrúhlych foriem) rozložíme pokrájané pečené bravčové mäso.

  3. 3

    Na mäso navrstvíme pripravenú zemiakovú kašu pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Potrieme žĺtkom rozšľahaným s troškou vody. V predhriatej rúre pečieme 15–20 minút, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist