Tekvicová nátierka na domácom celozrnnom chlebíku fotorecept
Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou, 30. augusta 2019
z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou, 30. augusta 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Nátierka: | |
200 g |
|
125 g |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
Chlieb: | |
450 g |
|
500 ml (alebo bieleho jogurtu) |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.
-
2
Vložíme do vriacej osolenej vody na asi 35 minút, aby bola mäkká.
-
3
Uvarenú tekvicu zbavíme vody, rozmixujeme dohladka a necháme vychladnúť. Rozmixujeme zmäknuté maslo a postupne pridávame tekvicové pyré. Dochutíme soľou a korením. Podávame na domácom fit chlebíku.
-
4
Domáci chlieb bez kvásku: Všetky ingrediencie dáme do misky a zľahka premiešame, aby sa spojili. Pripravenú zmes dáme do formy na biskupský chlebík a vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C na hodinu. Chlebík po upečení necháme vychladnúť.
Diskusia k receptu