Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 16. septembra 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Suroviny
| 500 h |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 20 g |
|
| 200 g |
|
| Marináda na rebrá: | |
| 50 g |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
|
|
|
| 20 g |
|
| 1 strúčik |
|
| Na ozdobu: | |
| 200 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové semienka, soľ a dáme na platňu variť. Keď začne vývar vrieť, odoberieme penu, stíšime var a varíme, kým rebrá nie sú mäkké.
- 2
Marináda na rebrá: Olivový olej, strúčik očisteného cesnaku, sójovú omáčku, ustricovú omáčku, čili omáčku, soľ, kečup a červenú mletú papriku rozmixujeme na hladkú pastu. Horúce rebrá, z ktorých sme vytiahli kosť, namarinujeme a necháme vychladnúť – asi 12 hodín.
- 3
Cibuľu nakrájame nadrobno spolu s cesnakom, vložíme do hrnca s olejom a pomaly restujeme. Pridáme červenú papriku, krúpy a zalejeme precedeným vývarom. Varíme domäkka.
- 4
Marinované rebrá nakrájame na tenké plátky a opečieme na panvici do chrumkava. Stonkový zeler umyjeme, nakrájame a opečieme.
- 5
Krúpkovú polievku podávame s marinovanými rebrami, ozdobíme opečeným zelerom a petržlenovou vňaťou.
Tiež krúpková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu