Krúpková polievka
Krúpková polievka

Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 16. septembra 2019
Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

500 h
150 g
50 g
20 g
200 g
Marináda na rebrá:
50 g
20 g
20 g
20 g
20 g
20 g
1 strúčik
Na ozdobu:
200 g




Postup

  1. 1

    Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové semienka, soľ a dáme na platňu variť. Keď začne vývar vrieť, odoberieme penu, stíšime var a varíme, kým rebrá nie sú mäkké.

  2. 2

    Marináda na rebrá: Olivový olej, strúčik očisteného cesnaku, sójovú omáčku, ustricovú omáčku, čili omáčku, soľ, kečup a červenú mletú papriku rozmixujeme na hladkú pastu. Horúce rebrá, z ktorých sme vytiahli kosť, namarinujeme a necháme vychladnúť – asi 12 hodín.

  3. 3

    Cibuľu nakrájame nadrobno spolu s cesnakom, vložíme do hrnca s olejom a pomaly restujeme. Pridáme červenú papriku, krúpy a zalejeme precedeným vývarom. Varíme domäkka.

  4. 4

    Marinované rebrá nakrájame na tenké plátky a opečieme na panvici do chrumkava. Stonkový zeler umyjeme, nakrájame a opečieme.

  5. 5

    Krúpkovú polievku podávame s marinovanými rebrami, ozdobíme opečeným zelerom a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia