Tekvica plnená zmesou mäsa a konopných semienok
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 18. septembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
1 ks (úzka a dlhá) |
|
400 g (alebo morčacie prsia) |
|
50 g |
|
|
|
50 g |
|
200 g |
|
500 g listový |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Tekvicu očistíme od šupky, nakrájame na asi 5 cm hrubé plátky, zbavíme semienok a umyjeme. Mäso pomelieme na stredne hrubo, pridáme soľ, konopné semienka a zľahka premiešame. Zmesou naplníme pripravenú tekvicu, poukladáme na vymastený plech, podlejeme vodou alebo vývarom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 160 °C asi hodinu.
- 2
Z múky, piva, vajca a zo soli spravíme husté cestíčko, cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré rozoberieme, namočíme do cestíčka a vypražíme na rozohriatom oleji dozlata. Na servítke necháme osušiť od oleja.
- 3
Zvyšnú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, dáme do kastróla s olejom a orestujeme. Pridáme umytý špenát, podlejeme trochou vody alebo vývarom, osolíme, dusíme asi 3 minúty, rozmixujeme, zašľaháme doň maslo a dochutíme.
Tiež plnená tekvica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu