Plnená tekvica
Plnená tekvica

Tekvica plnená zmesou mäsa a konopných semienok

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 18. septembra 2019
Tekvica plnená zmesou mäsa a konopných semienok
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
75 minút
príprava

Suroviny

1 ks (úzka a dlhá)
400 g (alebo morčacie prsia)
50 g
50 g
200 g
500 g listový
100 g
100 g
200 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme od šupky, nakrájame na asi 5 cm hrubé plátky, zbavíme semienok a umyjeme. Mäso pomelieme na stredne hrubo, pridáme soľ, konopné semienka a zľahka premiešame. Zmesou naplníme pripravenú tekvicu, poukladáme na vymastený plech, podlejeme vodou alebo vývarom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 160 °C asi hodinu.

  2. 2

    Z múky, piva, vajca a zo soli spravíme husté cestíčko, cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré rozoberieme, namočíme do cestíčka a vypražíme na rozohriatom oleji dozlata. Na servítke necháme osušiť od oleja.

  3. 3

    Zvyšnú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, dáme do kastróla s olejom a orestujeme. Pridáme umytý špenát, podlejeme trochou vody alebo vývarom, osolíme, dusíme asi 3 minúty, rozmixujeme, zašľaháme doň maslo a dochutíme.

Diskusia k receptu