Teplý šalát
Teplý šalát

Teplý šalát so shiitake hubami a s pak choi

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 11. septembra 2019
Teplý šalát so shiitake hubami a s pak choi
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

800 g
200 g
1 ks
2 cm
2 strúčiky
1 PL
2 PL
Omáčka:
1 PL
1 PL
1/2 PL
5 PL




Postup

  1. 1

    Na omáčku zmiešame všetky suroviny a necháme bokom.

  2. 2

    Sezamové semienka opražíme v panvici bez oleja dozlata. Zázvor a cesnak očistíme a nakrájame najemno. Huby nakrájame na plátky, pak choi a papriku na pásiky.

  3. 3

    V panvici zohrejeme arašidový olej, pridáme cesnak, zázvor a krátko restujeme. Pridáme ostatnú zeleninu a 2 minúty spolu restujeme, nakoniec pridáme pripravenú omáčku a ešte krátko povaríme. Nakoniec posypeme opraženým sezamom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia