Pečené bataty s hríbovou plnkou a tvarohom

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 11. septembra 2019 14:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pečené bataty s hríbovou plnkou a tvarohomFoto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
70 min
príprava

Suroviny

4 ks stredne veľké
4 ks
100 g
400 g čerstvé (alebo hnedé šampiňóny)
3 ks
2 PL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru rozohrejeme rúru na 180 °C. Bataty umyjeme, osušíme. popicháme vidličkou a pečieme v rúre, až kým nebudú mäkké, približne 40–50 minút.

  2. 2

    Hríby očistíme, umyjeme a nakrájame. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Do panvice pridáme olej, rozohrejeme, vložíme nakrájané hríby a jarnú cibuľku, krátko opražíme, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Očistíme šalotku, nakrájame na jemné kocky a zmiešame s tvarohom, osolíme a okoreníme. Upečené zemiaky rozrežeme po dĺžke, potrieme ochuteným tvarohom a plníme pripravenou hríbovou zmesou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist