Pečené bataty s hríbovou plnkou a tvarohom
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 11. septembra 2019
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 11. septembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme rúru na 180 °C. Bataty umyjeme, osušíme. popicháme vidličkou a pečieme v rúre, až kým nebudú mäkké, približne 40–50 minút.
- 2
Hríby očistíme, umyjeme a nakrájame. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Do panvice pridáme olej, rozohrejeme, vložíme nakrájané hríby a jarnú cibuľku, krátko opražíme, osolíme a okoreníme.
- 3
Očistíme šalotku, nakrájame na jemné kocky a zmiešame s tvarohom, osolíme a okoreníme. Upečené zemiaky rozrežeme po dĺžke, potrieme ochuteným tvarohom a plníme pripravenou hríbovou zmesou.
Tiež bataty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu