Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 2. septembra 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka. Od pikantnej ázijskej kuchyne cez vynikajúce jedlá Francúzska po grilovanie v Severnej Amerike... si môžete byť istí, že hlad aj stereotyp sa vám zďaleka vyhnú.
porcie
príprava
Suroviny
1 kg |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
4 PL |
|
500 g olúpané |
|
2 ks mäsitá |
|
400 g |
|
400 g |
|
400 g olúpané |
|
400 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najprv nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno, paradajky na osminky, papriku a kuracie prsia na rezance. Ryžu nepreplachujeme, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebné zahustenie.
- 2
Pripravíme veľkú panvicu, rozpálime v nej olej, na ktorom mierne opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme paradajky, papriku, kuracie prsia, podľa chuti osolíme a pridáme ryžu. Zalejeme vínom a 1 litrom vody, zakryjeme a necháme asi 15 minút dusiť, kým nie je ryža mäkká. Tesne pred koncom pridáme krevety, očistené, odblanené a na rezance pokrájané kalamáre a dve štipky šafranu.
- 3
Na záver paellu pokvapkáme citrónom a okoreníme. Tesne pred podávaním pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Tiež paella:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu