Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 2. septembra 2019
Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické Zobraziť celý popisSvet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka. Od pikantnej ázijskej kuchyne cez vynikajúce jedlá Francúzska po grilovanie v Severnej Amerike... si môžete byť istí, že hlad aj stereotyp sa vám zďaleka vyhnú.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 ks
3 strúčiky
4 PL
500 g olúpané
2 ks mäsitá
400 g
400 g
400 g olúpané
400 ml




Postup

  1. 1

    Najprv nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno, paradajky na osminky, papriku a kuracie prsia na rezance. Ryžu nepreplachujeme, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebné zahustenie.

  2. 2

    Pripravíme veľkú panvicu, rozpálime v nej olej, na ktorom mierne opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme paradajky, papriku, kuracie prsia, podľa chuti osolíme a pridáme ryžu. Zalejeme vínom a 1 litrom vody, zakryjeme a necháme asi 15 minút dusiť, kým nie je ryža mäkká. Tesne pred koncom pridáme krevety, očistené, odblanené a na rezance pokrájané kalamáre a dve štipky šafranu.

  3. 3

    Na záver paellu pokvapkáme citrónom a okoreníme. Tesne pred podávaním pridáme posekanú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia