Zemiakový nákyp s kapustou a mletým mäsom
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. septembra 2019
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. septembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, v mixéri rozmixujeme spolu s jednou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku. Pridáme vajce, múku, majorán a rascu. Bravčovou masťou potretý pekáč naplníme polovicou zemiakového cesta. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 20 minút.
- 2
Mleté mäso, na kocky nakrájanú slaninu, zvyšnú cibuľu a pretlačený cesnak zmiešame, zmes dochutíme soľou, korením, mletou rascou a mletou paprikou.
- 3
Na upečenú polovicu koláča navrstvíme dochutené mleté mäso a kyslú kapustu, ktorú zalejeme zvyšnou polovicou cesta a dáme piecť do rúry asi na 30 minút, až kým nebude mať koláč zlatistú farbu.
Tiež zemiakový nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu