Zemiakový nákyp
Zemiakový nákyp

Zemiakový nákyp s kapustou a mletým mäsom

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. septembra 2019
Zemiakový nákyp s kapustou a mletým mäsom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
150 g
400 g
300 g mleté
1 PL
2 ks
4 strúčiky
1 ks
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, v mixéri rozmixujeme spolu s jednou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku. Pridáme vajce, múku, majorán a rascu. Bravčovou masťou potretý pekáč naplníme polovicou zemiakového cesta. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 20 minút.

  2. 2

    Mleté mäso, na kocky nakrájanú slaninu, zvyšnú cibuľu a pretlačený cesnak zmiešame, zmes dochutíme soľou, korením, mletou rascou a mletou paprikou.

  3. 3

    Na upečenú polovicu koláča navrstvíme dochutené mleté mäso a kyslú kapustu, ktorú zalejeme zvyšnou polovicou cesta a dáme piecť do rúry asi na 30 minút, až kým nebude mať koláč zlatistú farbu.

Diskusia k receptu