Teľacie kotlety
Teľacie kotlety

Kotleta s prílohou à la Wellington z Veľkej Británie

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 4. septembra 2019
Kotleta s prílohou à la Wellington z Veľkej Británie
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

2 ks
300 g
400 g
100 g
2 ks
2 PL
50 ml




Postup

  1. 1

    Na rozpálenej panvici grilujeme osolené a okorenené kotlety asi 3 minúty z oboch strán. Rúru predhrejeme na 175 °C, vložíme kotlety a pečieme 30 minút.

  2. 2

    Uvaríme ošúpané bataty a cviklu. Rozmixujeme najemno. Rozvaľkané lístkové cesto naplníme najprv kašou z batatov, potom navrstvíme pyré z červenej repy a pridáme zelený hrášok. Naplnené cesto zrolujeme a pečieme 15 minút.

  3. 3

    Dve lyžice brusnicového džemu dáme na panvičku a pridáme červené víno. Varíme 5 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia