![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolová polievka
Do vody (v množstve podľa veľkosti karfiolu) dáme variť očistený a umytý karfiol rozobratý na ružičky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chudobná cesnačka
Na masť dáme speniť rozdrvené strúčiky cesnaku, potom prilejeme vodu a varíme. Postupne do hrnca...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduchá kapustová polievka
Na rozpustenom tuku speníme nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú kapustu nakrájanú na rezance, nakrájanú papriku a paradajky....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené zemiakové placky
Najemno postrúhané zemiaky necháme odstáť a vodu scedíme. Pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené hubové rizoto
Ryžu opečieme na oleji, pridáme kopcovitú polievkovú lyžicu soli a zalejeme 1, 5 l vriacej vody....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Uletené krídelká
Kuracie krídelká osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vo vajíčku zmiešanom s mliekom. Nakoniec...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážané palacinkové prekvapenie
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, pridáme slaninku, nakrájanú kapiu, kukuricu a všetko opečieme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Piškótové sendviče s jahodami a sladkým bielkovým snehom
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený makový koláč
Cesto: múku, soľ a cukor preosejeme, pridáme maslo, žĺtok a smotanu a zamiesime cesto,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Oberačkový mäsový batôžtek
Údené koleno aj so žemľami (môžeme ju najprv namočiť v mlieku) pomelieme a zamiešame (spracujeme) s bešamelovou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahodový koláč z lístkového cesta
Rúru vyhrejeme na 240° C, obe balenia lístkového cesta rozvaľkáme na štvorce so stranou 22 cm....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lahodné kapustníky
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohový závin
Preosiatu múku, maslo, pretlačený tvaroh a žĺtok zamiesime na cesto. Vyvaľkáme ho, poukladáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Piškótové krémové rezy
Cesto: vo vlažnom mlieku necháme napučať droždie, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Langoše
Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Väčšie mikroténové vrecko vytrieme olejom, vložíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové dolky s makom
Do múky dáme pretlačené uvarené zemiaky, vajce, soľ, droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lieskovcovo–hubová plnka
Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo rozpustíme vo väčšej panvici a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dunajská fazuľa s paradajkami
Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme domäkka. Vodu zlejeme. V kastróle na masti osmažíme najemno nakrájanú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelená fazuľka s paradajkami
Fazuľku umyjeme, nakrájame a dáme na olej, pridáme paradajky – sparené a olúpané, pokrájané...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené mäso, ako ho má rád cigánsky primáš
Nadrobno nakrájanú slaninu dobre opečieme, premiešame s cestovinou uvarenou v slanej vode.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustové závitky v anglickej slanine
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. Osem...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dusené kuracie stehná na víne
Kuracie stehna osolíme, poprášime mletým čiernym korením, paprikou a na rozpálenom oleji opečieme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená paprika
Paradajky uvaríme. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obaríme ich vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča na paprike
Nakrájanú cibuľku urestujeme na tuku. Pridáme mletú sladkú papriku, zamiešame a ihneď pridáme 1–2 šálky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tokáň starej mamy
Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie mäso na paradajkách
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme nakrájané mäso a urestujeme. Osolíme, okoreníme a podlejeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové v paradajkovej kapuste
Na masti alebo oleji dlho smažíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso, poobraciame ho, zalejeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové ragú so smotanovou omáčkou
Na masle speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme zeler, premiešame a vložíme na malé prúžky nakrájané mäso....