Sladký jablkový koláč
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 20. mája 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 20. mája 2010
Foto: archív Vojtecha Artza
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misy dáme hladkú múku s cukrom, štipku soli, prášok do pečiva, vajcia a za občasného miešania prilievame mlieko tak, aby sa nevytvorili hrudky. Pridáme trošku rumu a vypracujeme riedke cestíčko, podobné ako na palacinky.
- 2
Jablká nakrájame na tenké plátky. Formu vymažeme a na dno navrstvíme jablká, prelejeme cestom a pridáme ďalšiu vrstvu jabĺk. Koláč necháme piecť v stredne vyhriatej rúre asi 30–40 minút. Po upečení ihneď posypeme vanilkou alebo škoricou.
- 3
Náš tip: Koláč bude perfektný, ak ho podávame horúci, poliaty (pokvapkaný) medom s citrónovou šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ešte som sa s tým nikde nestretla .... :-))