Husacia pečeň na lesnom ovocí

Agáta Ihnátová
šéfkuchárka hotela Jalta v Michalovciach, 12. mája 2010
Husacia pečeň na lesnom ovocí
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

400 g
150 g
200 ml
100 g
300 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Cukor rozpálime na karamel, podlejeme vínom a roztopíme. Pridáme lesnú zmes, po zovretí ju zahustíme solamylom, dochutíme bylinkami, soľou a korením a udržujeme v teple.

  2. 2

    Husaciu pečeň narežeme na štyri stogramové porcie a pomaly opečieme na husacej masti. Všetko pekne naservírujeme.

  3. 3

    NÁŠ TIP: K jemnej lahodnej chuti husacej pečene sa jednoznačne hodí lahodné a sladké alebo polosladké víno. Ak však neobľubujete sladké vína, ani šumivými nič nepokazíte.

Diskusia k receptu

babav
Len kde kupit tu pecen?Nepochybujem ,ze je to pochutka!
sjuz
napr. v Metre. My sme kúpili čerstvú. Ale nemusí sa opekať na masti, pretože ona má tuku dosť aj sama. Ak máte kvalitnú panvicu - teflón a pod., stačí na sucho, pečeň pustí tuku dosť.
babav
@sjuz , ;-) dakujem za radu,ale metro je od mojho bydliska prilis daleko.V EU este zrejme nepresiel zakon predaja vykrmenej husacej a kacacej pecienky,lebo pri produkcii su husi a kacky "mucene ",ked ich prekrmuju nasilu,aby pecienka narastla co najvacsia.Mnohi sefkuchari v prvotriednych restauraciach sa tu radsej vzdali servovania tejto speciality ,dlho znamej v kucharskom umeni ,aby sa vyhli problemom.
evanaaa
Najlepšie je zájsť na trh, napr. do bratislavskej tržnice, alebo na Miletičku, tam takéto domáce špeciality skôr dostať, a myslím si, že aj tí vzdialenejší sa k nim nejak dopátrajú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia