Škvarkové pagáče
Patrik Lednár
šéfkuchár Alizé restaurant & club v Bratislave, 26. mája 2010
šéfkuchár Alizé restaurant & club v Bratislave, 26. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 ks
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Kvasnice rozmrvíme, zasypeme kryštálovým cukrom a zalejeme vlažným mliekom a necháme vykysnúť. Do misky dáme múku, kyslú smotanu a vajíčko, polovicu oškvarkov, olej, soľ a korenie.
- 2
Vykysnutý kvások vlejeme do zmesi aj so zvyškom mlieka a zamiesime tuhé cesto. Cesto necháme vykysnúť, rozvaľkáme ho na hrúbku 1 cm a po celej ploche naň rozložíme zvyšok oškvarkov.
- 3
Cesto preložíme 2–krát na seba a necháme znovu vykysnúť, ešte raz cesto rozvaľkáme a preložíme a znovu rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme pagáčiky. Povrch potrieme vajíčkom.
- 4
NÁŠ TIP: Tradičná pochúťka našich babičiek k vínu či pivu. Najlepšie sú tie prekladané, v ktorých navyše chrumkajú kúsky škvariek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ten bod č1 a č3,,,,dík ste zlaté ak poradíte