Zeleninové lievance s omáčkou z lesných húb
Mária Kaľamárová
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 14. mája 2010
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 14. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
20 g |
|
10 g |
|
300 ml |
|
200 g |
|
2 kis |
|
10 g |
|
200 g |
|
Omáčka: | |
20 g |
|
10 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
205 ml |
|
80 ml |
|
10 ml |
|
50 ml |
|
10 g |
|
800 g |
|
40 g |
|
|
Postup
-
1
Z mlieka, múky a vajec si pripravíme hustejšie liate cesto do ktorého pridáme droždie, cukor, zeleninu ktorú sme si povarili a nechali vychladnúť. Cesto ochutíme soľou, necháme nakysnúť. Z nakysnutého cesta pečieme na panvičke lievance z oboch strán do zlatista.
- 2
Omáčka z lesných húb a smotany – z oleja a múky si pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom, ochutíme soľou a octom a za stáleho miešania privedieme do bodu varu a varíme približne 30 minút.
- 3
Na cibuľke opražíme pokrájané lesné huby ktoré si ochutíme soľou, vegetou, korením a cesnakom a krátko podusíme. Takto udusené huby vložíme do pripravenej omáčky, spolu povaríme a nakoniec zjemníme maslom a smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu